LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-04-2019 23:57 UUR Door: Sander Janssen

Bruijn: “Nog een paar potjes en dan staan we in de play-offs”


NEC had vrijdag veel moeite met Helmond Sport, maar won wel in een zeer matige wedstrijd: 3-2. Jordy Bruijn koesterde de drie punten. Hoe die gepakt worden, maakt hem niet veel uit. “De tijd van mooi voetbal is eigenlijk een beetje over”, zei de middenvelder tegen ForzaNEC.nl.

 

“Aan de bal waren we niet goed genoeg”, vervolgde Bruijn. “In de eerste helft ook in het druk zetten en een bepaalde beleving. We moesten het spel maken, het was anders dan tegen Jong PSV. Dat ging ons iets minder af. In de eerste helft had het vooral met beleving te maken. Waar dat door komt, weet ik niet. Maar het mag niet gebeuren. In de tweede helft hebben we ons op dat vlak herpakt. We hebben verdiend gewonnen.”

 

Helmond Sport maakte ook niet bijster veel indruk, maar NEC was bij vlagen erg zwak in de passing. “Je maakt het jezelf moeilijk. Je wint maar met 3-2. Aan de andere kant maakt het in dit stadium van de competitie niet uit of je met 3-2, 1-0 of 7-0 wint. Er moet gewoon gewonnen worden. De tijd van mooi voetbal is eigenlijk een beetje over. Het gaat nu om de punten.”

 

Vlak nadat NEC er 2-1 van had gemaakt, ging de bal aan de andere kant op de stip. “Dat sloeg helemaal nergens op. Volgens mij was er niks aan de hand en als er iets aan de hand was, gebeurde het buiten het strafschopgebied. We hebben ons daarna goed herpakt en ons teruggeknokt. Daarvoor verdient de ploeg een klein compliment. Je kan ook bij de pakken neer gaan zitten, maar dat hebben we gelukkig niet gedaan.”

 

NEC pakte deze week zes punten uit twee wedstrijden. Dat is het voornaamste positieve punt, want aan het spel moet nog gewerkt worden. Bruijn is vol vertrouwen. “We hebben een goede week gehad. Vrijdag moeten we weer en dan maandag weer. Nog een paar potjes en dan staan we in de play-offs. Dan zijn het alleen nog finales.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS