LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-02-2019 23:58 UUR Door: Bas Wijnia

Branderhorst ziet na debuut al verbeterpunten bij NEC


Mattijs Branderhorst maakte vrijdag zijn debuut onder de lat bij NEC. De van Willem II gehuurde goalie hield niet de nul, maar liet wel een sterke en zelfverzekerde indruk achter. Met de 4-1 zege heeft NEC de weg naar boven ingezet, al ziet Branderhorst nog wel verbeteringen.

“De nul houden was lekkerder geweest natuurlijk, maar we hebben drie punten. Die punten zijn hier hard nodig dus daar ben ik zelf heel blij mee. Voor mij heerst er ook opluchting. Het is toch een belofteteam, het zijn allemaal goede voetballers die je niet zomaar mag onderschatten. Tegen zo’n team mag je geen punten verliezen, dus ik ben erg blij en opgelucht dat ons het is gelukt.”

In de rust stond het al 4-1, in de tweede helft heeft NEC niet meer gescoord terwijl er nog wel kansen waren. “We wilden in de tweede helft gaan voor die 6-1, 7-1 of zelfs 8-1 en niet te behouden spelen. Helaas is dat niet gelukt. Het tempo lag iets te laag, we werden slordig. Misschien waren we in ons hoofd al een beetje bezig met het feit dat we de wedstrijd al gewonnen hadden. We gaven nog één moment weg maar verder zat het achterin goed dicht. Als we iets minder slordig worden en meer de logische oplossing gaan vinden dan gaan we in de komende tijd veel stappen maken.”

“Eergisteren hoorde ik dat ik vandaag zou spelen. Ik was er al wel vanuit gegaan, ik ben toch gehaald om wedstrijden te gaan spelen voor NEC. Dat was ook het idee van Willem II met de verhuuroptie, dus ik was blij dat ik meteen in de basis stond. Het is een week geweest waarin alles heel erg snel gegaan is. Op de dag dat ik hier aankwam heb ik gelijk meegetraind en snel de jongens leren kennen. Het was nog een klein beetje onwennig. Ik ben een keeper die veel coacht en probeert het goed neer te zetten zodat ik zelf zo weinig mogelijk ballen hoef te krijgen. Daar valt nog een hoop winst te behalen denk ik.”

“Vooral in het verdedigen denk ik dat we de ruimtes iets te groot laten. Het grootste deel van de wedstrijd ben ik ermee bezig om dat te coachen. De komende dagen gaan we hiermee aan de slag. Als we dan beter met een gesloten verdediging gaan spelen, denk ik dat we hier hele mooie dingen kunnen gaan laten zien. Je ziet vandaag ook weer dat we echt kwaliteit zat hebben in dit team.”

Over het dragen van het NEC-shirt is Branderhorst ook positief. “Ik weet dat NEC een goede club is waar een hele goede sfeer hangt als het goed gaat. Ik kan NEC wel vergelijken met Willem II. Het zijn allebei clubs waar het heel erg leeft, dat voelde ik vanavond ook wel na de overwinning.”

“Ik ga er gewoon vanuit dat wij de play-offs ingaan. We hebben vandaag vertrouwen opgebouwd en dat nemen we mee naar de komende wedstrijden. Als we nu twee of drie keer achter elkaar winnen, dan staat alles weer veel dichterbij en dan ga je ook met meer vertrouwen spelen. Als we dan die vonk te pakken hebt, dan kunnen we gaan stunten denk ik."

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS