LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-02-2019 23:45 UUR Door: Redactie

Branderhorst zelfkritisch: "Het was mijn fout"


Mattijs Branderhorst speelde vrijdagavond zijn tweede duel in dienst van NEC en zag zijn ploeg blijven steken op een 1-1 gelijkspel in Leeuwarden. De doelman is opgelucht dat Josef Kvida zijn fout enigszins deed vergeten. "Maar ik vind dat we hier hadden moeten winnen", aldus de goalie.

 

Branderhorst beseft dat hij er niet lekker uit zag bij de openingstreffer. "Ik probeer veel uit mijn doel te komen en wil daarin belangrijk zijn. Ik ben een grote, brede jongen. Daar ligt mijn kracht. Dan is het zonde dat er iemand voor komt. Het had ook een klein beetje met de wind te maken, al wil ik daar niet de schuld bij leggen. Dit zijn momenten die erbij zitten. Daar moet ik in groeien”, vertelt Branderhorst na afloop tegenover De Gelderlander.

 

Toch staat hij achter zijn keuze om van de lijn af te komen. "De bal komt in het vijfmetergebied. Ik had het er in de rust nog over met Mathias (Bossaerts, red.). Hij zei dat hij de bal in principe wel kon wegkoppen, maar ik kwam ervoor. Zoiets gebeurt in een split-second. Ik dacht dat ik kon komen. Ik had ‘m moeten hebben of in ieder geval weg moeten boksen. Ik zat mis, helaas. Het was mijn fout, maar als je als keeper vaker komt, houd je ook vaker doelpunten tegen. Dan zit er wel een keer een moment als dit tussen.”

 

Branderhorst benoemde vorige week al enkele verbeterpunten en zag die vandaag al gedeeltelijk terug. De doelman: "Ik merk dat de communicatie achterin heel goed is. Het stond al veel beter dan tegen Jong Utrecht. Je ziet dat we automatismen krijgen waar we op de training mee bezig zijn. Ik wil de verdediging een compliment geven, want we hebben weinig weggegeven”, besluit de 25-jarige goalie, die twee weken geleden overkwam van Willem II.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS