LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-02-2019 01:28 UUR Door: Sander Janssen

Branderhorst over vierde goal Go Ahead: "Ik werd gehinderd"


Mattijs Branderhorst moest vrijdagavond vier keer vissen als keeper van NEC op bezoek bij Go Ahead Eagles (4-4). Na 21 seconden was het voor het eerst al raak en binnen tien minuten stond het 2-0, tot ongeloof bij de doelman van de Nijmeegse club.

 

"Het is doodzonde dat we zo begonnen", zei Branderhorst tegen ForzaNEC.nl. "Je loopt daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. Het is goed dat er in de rust even geschreeuwd is. Een paar spelers namen daarin het woord. Soms is dat nodig, we zijn een jong team en de jongens moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Daardoor zag je in de tweede helft een ander team, dat voor elkaar door het vuur ging en nog voor de gelijkmaker ging. Nu zijn we blij met een punt, maar eigenlijk moeten we balen, want we hebben het zelf weggegeven."

 

Voormalig NEC'er Paco van Moorsel schoot na 21 seconden raak. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het ging heel snel. Eerst dacht ik nog: lekker, Josef haalt de bal van de lijn. Maar dan belandt de bal bij Van Moorsel in de voeten en is het alsnog raak. Toch probeerde ik het niet te negatief te bekijken. Ik dacht: het is gebeurd, nu moeten we door. Je kan wel gaan balen, maar daar win je ook niks mee."

 

Gehinderd

NEC bleef in de race en kwam later via Joey van den Berg op 3-2. Binnen een minuut scoorde Go Ahead echter alweer. Branderhorst zag er niet goed uit bij een hoge bal vanaf de zijkant, maar naar de mening van de keeper had het doelpunt misschien niet mogen tellen.  "Volgens mij werd ik gehinderd, ja. Ik moet het nog terugzien, want ik weet niet door wie ik werd gehinderd. Kan ook goed door een eigen speler zijn, namelijk. Ik zag dat de bal voor mij was, maar op het moment dat ik wilde afzetten, voel ik een voet bovenop mijn voet. Daardoor kon ik niet afzetten en viel ik. De scheidsrechter liep meteen weg. In de rust ben ik nog naar hem toegegaan om te vragen hoe hij het zag. Hij gaf aan dat hij het te weinig vond om de goal af te keuren."

 

Zo moest Branderhorst de bal in één helft vier keer uit zijn doel halen. "Go Ahead schoot vier keer op goal en vier keer was het raak. Dan denk ik soms ook: wat ben ik hier aan het doen? Kun je bij wijze van spreken net zo goed een pilon neerzetten. In de tweede helft hebben we ons gelukkig goed herpakt en had ik zelf nog een goede redding, een op een. Ik bleef lang wachten en probeerde hem naar een kant te dwingen."

 

Schelden

Het publiek in Deventer probeerde Branderhorst vooral in de tweede helft uit zijn concentratie te brengen, maar daar was de doelman niet zo van onder de indruk. "Ze gooiden van alles naar me toe en scholden me soms verrot. Dat hoort erbij en dat vind ik eigenlijk ook wel lekker. Ik heb liever een heel stadion dat me uitscheldt dan een stadion dat me toejuicht. Het geeft mij juist positieve energie. Ik schrok wel even van het vuurwerk, maar dit soort wedstrijden zijn top. In een vol stadion tegen een goede tegenstander."

 

Uiteindelijk keerde Branderhorst redelijk tevreden terug naar Nijmegen. "Als je de helften had omgedraaid, ging ik misschien met een rotgevoel naar huis. Nu hebben we ons in de tweede helft knap teruggevochten, niet voor het eerst dit seizoen. Mentaal zit het wat dat betreft wel goed. Nu is het zaak om dit een hele wedstrijd vol te houden. Dan kunnen we weer stappen maken. Volgende week Almere City, die moeten we pakken."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS