LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-11-2019 22:21 UUR Door: Julian Paardekooper

Branderhorst looft team en houdt wéér de nul: "Ook persoonlijk steeds beter"


Mattijs Branderhorst hield vrijdagavond voor de vierde keer op rij de nul. Hoewel NEC grotendeels prima speelde, kreeg de thuisploeg rondom de 60e minuut drie uitstekende mogelijkheden. De doelman reageerde echter steeds adequaat. "Het gaat ook persoonlijk steeds beter", vertelt de doelman na afloop.

 

Waar Branderhorst in de openingsfase van het seizoen vaak nog weifelend uitkwam, wordt ook hij steeds stabieler. "Ik kom nu alleen uit op ballen waarvan ik zeker weet dat ik ze heb. Ik denk dat je dat nu ook terugziet. Het was een beetje een proces. Ik weet dat het een kwaliteit is, maar het ging gewoon vaak fout. Vandaag liet ik nog één balletje los, maar ik stond er ook een paar keer goed."

 

Hoewel NEC, zeker in de eindfase, veel kansen kreeg, vond de doelman dat zijn ploeg blij mocht zijn met een punt. "Maar zij kwamen het laatste kwartier zeker drukken. Als wij dan de bal onderschepten, lag er veel ruimte. Helaas lukte het steeds net niet om er dan doorheen te komen. Als we die stap nog weten te zetten...", doelt Branderhorst op het uitspelen van kansen.

 

"Dat is de laatste stap. Je ziet de laatste weken dat we moeite hebben om een wedstrijd te killen, om tot scoren te komen." Daartegenover staat de eerste stap: verdedigen. Dat gaat de Nijmegenaren juist heel goed af. "Dat je vier keer op rij de nul houdt, is geen toeval. Dat Rens erbij komt, scheelt echt heel erg. Hij brengt zoveel ervaring. Daarbij opgeteld zijn we een team in opbouw. Als je dan een paar keer op rij de nul houdt, krijg je als team een bepaalde overtuiging: hier kan niet gescoord worden."

 

"Zoals we hier speelden, is goed. We houden het achterin klein en hebben voorin zoveel snelheid. Ook vandaag werden we weer beter van een wissel", doelt Branderhorst op het inbrengen van Musaba. "Ik denk dat we een groot compliment kunnen maken naar elkaar. De teleurstelling na Excelsior was groot, maar als je vijf duels in veertien dagen speelt en elke keer aanspraak maakt op een overwinning, mag je tevreden zijn."

 

Gezien de resultaten op de andere velden, had NEC vanavond écht goede zaken kunnen doen. "In de periode blijven we in ieder geval bovenaan, maar we kijken ook zeker naar de gehele ranglijst. Dit was de moeilijkste wedstrijd van de huidige periode. Komende weken wachten - op papier - makkelijkere tegenstanders." Op papier, benadrukt Branderhorst. "Uiteindelijk moeten we ook tegen TOP Oss weer hetzelfde opbrengen als we laatste weken doen. Dan kunnen we nog goede zaken doen", besluit Branderhorst. 

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS