LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

29-05-2019 14:22 UUR Door: Sander Janssen

Branderhorst blij met vertrouwen van NEC


Mattijs Branderhorst verdedigt de komende twee seizoenen het doel van NEC. De 25-jarige keeper hoopt dat hij met de Nijmeegse club zo snel mogelijk kan promoveren naar de Eredivisie, hoewel de club daar vorig seizoen geen aanspraak op maakte. Branderhorst werd woensdag gepresenteerd in de radiostudio van RN7.

 

“NEC was heel concreet en ik heb hier een goed half jaar gehad”, vertelde Branderhorst aan ForzaNEC.nl. “Ik voel het vertrouwen van de club. NEC heeft gezegd dat ik de eerste was die in deze transferwindow zou komen omdat de club jongens wil met mijn mentaliteit. Dat vind ik mooi om te horen. We hebben hetzelfde doel: terug naar de Eredivisie. Ik zie het als een mooie kans om dat hier voor elkaar te krijgen.”

 

Branderhorst voelt de waardering vanuit de club, ook bij zijn presentatie. “Ik vind het mooi hoe het wordt aangepakt. Het is niet zo dat er even een contract wordt ondertekend, een foto gemaakt en weer weg. Nee, er is een filmpje en een live-uitzending met wat mensen erbij. Het wordt groots aangepakt en dat geeft aan hoe belangrijk de club dit vindt. Dat doet me goed.”

 

RKC

Twee weken geleden verliet Branderhorst nog in tranen het veld in Waalwijk na de uitschakeling in de play-offs tegen RKC Waalwijk, dat dinsdag zelfs promoveerde naar de Eredivisie. “De teleurstelling is wel een beetje gezakt, maar de laatste weken heb ik de play-offs nog wel gevolgd. Dan doet het pijn als je bedenkt dat wij daar eigenlijk hadden moeten staan. RKC promoveert, maar als wij ons normale niveau hadden gehaald, hadden zij nooit in de halve finale mogen staan. Het geeft allemaal ook wel extra energie om het volgend seizoen beter te doen dan dit jaar.”

 

 

Branderhorst benadrukt dat er van alles kan gebeuren in de Eerste Divisie. “Het is een rare competitie. De nummer acht promoveert. Of je nou zesde of negende wordt, je speelt play-offs. Maar een seizoen zoals dit mag nooit meer gebeuren. Dat maakt de club kapot en zorgt ervoor dat er minder mensen naar het stadion komen. We moeten ervoor zorgen dat NEC weer in de Eredivisie komt. Daar horen ze. Of daar horen wij, mag ik nu wel zeggen.”

 

Vakantie

Momenteel traint de doelman voor zichzelf. Andere spelers zijn al op vakantie. “Ik ga 3 juni op vakantie en tot die tijd wil ik voor mezelf een beetje bezig blijven. Ik ga vaak fitnessen, hardlopen of zelf voetballen. Ik heb mijn keepersspullen bij, dus af en toe een keertje duiken kan ook geen kwaad. Dan kan ik op vakantie even rusten. De week na mijn vakantie ga ik weer volle bak aan de gang.”

 

Branderhorst is al vastgelegd, maar een trainer voor het nieuwe seizoen is er nog niet. “Ik ben benieuwd wie er komt. Ik heb nog niks gehoord. Misschien blijft het wel zoals het de laatste acht wedstrijden was, met Adrie Bogers en Rogier Meijer. Ron de Groot wil in ieder geval geen hoofdtrainer wordt, heb ik gehoord.”

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS