LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-10-2018 22:56 UUR Door: Joram Janssen

Braken: "Geen moment in de wedstrijd gezeten"


Sven Braken zag vrijdagavond in het eigen Goffertstadion hoe NEC voor de tweede wedstrijd op rij niet scoorde en belangrijker nog, verloor. Na de wedstrijd tegen FC Eindhoven zat de spits er zichtbaar doorheen.

"Het is schandalig hoe wij hier vandaag de punten verspelen. We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten", vertelt Braken, die in het bijzonder baalt van de totstandkoming van de enige treffer. "Het is gewoon een corner die niet wordt gegeven. Het hele stadion ziet het, op één man na. Dat vind ik echt heel bijzonder. Vervolgens ziet hij wel meer dingen verkeerd. Het is echt een schande. Ik kende hem niet als scheidsrechter. Hij zal wel moeten wennen aan het niveau."


Toch wil hij het niet volledig afschuiven op de scheidsrechter. "Daar hebben we het zeker niet door verloren, maar het is wel een cruciaal moment. Het is weliswaar een cliché, maar wij staan op dat moment allemaal voor de bal en dan valt de goal binnen. Verder is Eindhoven één keer gevaarlijk geworden. Dat hebben ze goed gedaan. Wij probeerden het vooral via lange ballen en dan valt er ook geen enkele goed. We legden er wel meer energie in dan vorige week, we gingen er meer voor. Zo zag het er misschien niet uit, want alsnog is het niet NEC-waardig."


Vooral in aanvallend opzicht liet NEC vrijdagavond bijzonder weinig zien. "We worden gewoon niet gevaarlijk. Ik heb geen enkele scoringskans gehad. Daar baal ik enorm van. Voor een spits is dat klote", aldus Braken, die het impact van deze nederlaag op de groep ziet. "Dit komt nog harder aan dan vorig weekend. We hebben weer thuis niet gewonnen. Dat merk je ook in de kleedkamer. Morgen maar de koppen bij elkaar en zorgen dat we er volgende week weer staan. Meer kunnen we niet doen. Als het allemaal zo makkelijk was hadden we dat vandaag wel laten zien. Er moet wel zeker iets veranderen." 


Na negen wedstrijden staat NEC inmiddels zevende, met vijf punten achterstand op de koploper. Naar boven kijken doet Braken voorlopig niet meer. "We willen bovenin meedraaien, maar het is nog vroeg om de handdoek in de ring te gooien. De echte wedstrijden komen nog. Naar de stand moeten we nu niet kijken."


Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS