LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-09-2019 15:48 UUR Door: Redactie

Braken: "Deze kans wilde ik niet laten schieten"


Sven Braken maakte maandagmiddag definitief de overstap naar het Italiaanse Livorno. In de uitzending van FOX Sports Vandaag verklaarde de spits zijn keuze voor de Serie B-ploeg.

 

"In de voorbereiding komen er verschillende clubs langs, waaronder een avontuur in Mexico. Ik vond het echter niet het juiste moment voor die stap, zeker ook aangezien ik recent vader ben geworden. Op een gegeven moment ging ik er eigenlijk vanuit gewoon bij NEC te blijven, maar dan doet zich zo'n kans voor en die wilde ik niet laten schieten", vertelt Braken via Facetime vanuit zijn hotelkamer.

 

"Livorno is een prachtige stad en de Serie B is een mooi niveau voor mij." Livorno wist in de eerste twee competitieduels het net nog niet te vinden. De druk is dus hoog. "Ik ben afgelopen weekend gaan kijken en toen misten we bijvoorbeeld een penalty. Het had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Maar de feiten liegen niet. Er is werk aan de winkel."

 

Braken sprak tot dusver pas een keer met de coach van de Italianen. "Maar ook daar is een taalbarriére. Zijn Engels is niet zoals het moet zijn, dus het is aan mij om het Italiaans zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Maar ik ben als spits gehaald, dus ze verwachten doelpunten van mij en daar ga ik alles aan doen."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS