LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-11-2018 21:52 UUR Door: Sander Janssen

Bedroevend NEC zakt verder weg na nederlaag bij RKC


NEC heeft vrijdagavond opnieuw een droevige prestatie geleverd. De ploeg van trainer Jack de Gier ging met 1-0 onderuit bij RKC Waalwijk en zakt daardoor verder weg op de ranglijst in de Eerste Divisie.

 

De bezoekers uit Nijmegen begonnen niet goed in Waalwijk. RKC deelde de lakens uit en NEC was vooral slordig in de opbouw. Net als tegen Sparta werkte NEC met wisselende formaties: in de opbouw 3-5-2 en verdedigend 4-4-2 met Leroy Labylle als linkshalf. Een tegenvaller voor de tactiek van De Gier was de blessure van Tom Overtoom, die zich al na een kwartier verstapte en werd vervangen door Ole Romeny.

 

RKC kreeg vervolgens via Roland Bergkamp de eerste grote kans, maar de aanvaller kopte ver over het doel. NEC liet zich daarna zien. Kevin Jansen werkte de bal uit een corner van Joey van den Berg over het doel van Etienne Vaessen, die even later een antwoord had op een poging van Jonathan Okita. NEC leek in die fase sterker, maar kreeg toch een doelpunt om de oren. Paul Quasten ging gemakkelijk langs Terry Lartey Sanniez en keeper Oliver Zelenika kwam twijfelachtig uit, waardoor Bergkamp de bal binnenwerkte: 1-0.

 

De Gier besloot in de rust een opmerkelijke zet te doen. Romeny, die na een kwartier inviel voor Overtoom, bleef in de kleedkamer achter zodat Anass Achahbar er als extra aanvaller bij kon komen. Met Achahbar in de ploeg kwam NEC wel beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen leverde het lang niet op. Aan de andere kant combineerde RKC veel gemakkelijker en was spits Bergkamp enkele malen dreigend.

 

Ook de inbreng van Brahim Darri voor Josef Kvida hielp NEC niet voldoende om nog voor een gelijkmaker te zorgen. De bezoekers deelden enkel speldenprikjes uit via onder anderen Sven Braken, die zich machteloos leek te voelen in de punt van de aanval. RKC loerde op de counter en maakte er nog bijna 2-0 van, maar gescoord werd er niet meer in Waalwijk.

 

NEC speelt vrijdag over een week thuis. FC Volendam komt dan op bezoek in het Goffertstadion.

 

 

Wedstrijdverloop:

37’ 1-0: Bergkamp.

 

Opstelling NEC: Zelenika; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Kvida (71’ Darri); Jansen, Overtoom (16’ Romeny, 46’ Achahbar), Van den Berg; Okita, Braken, Labylle.

 

Opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Mulder, Van Weert, Quasten; Baggerman (56’ Rienstra), Vermeulen, Hansson; Tahiri (93' Meulensteen), Bergkamp, Maatsen (85' Koenraat).

 

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS