LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

30-07-2020 21:00 UUR Door: Martijn Soetekouw

NEC presenteert Barreto, warm welkom door sfeeractie van Legio


Donderdagavond is Edgar Barreto gepresenteerd in de Goffert. Hij werd door Legio Noviomagum verwelkomd met een sfeeractie. Vanochtend trainde hij al een uurtje mee. ForzaNEC sprak met de middenvelder over zijn terugkeer.

Barreto was enorm te spreken over het welkom. ''Echt heel mooi. Eerst gisteren thuis en vandaag ook. Voor mij is het echt ongelooflijk. Ik ben hier mijn carrière begonnen in Europa en nu keer ik hier terug''

Vandaag stond de Paraguayaan voor het eerst op het trainingsveld. ‘’De laatste keer was lang geleden, nog voor Corona uitbrak. Als voetballer haal je het meeste plezier uit op het veld staan”.

Opvallend is zijn fitheid. Wat is zijn geheim?  ''Ik probeer altijd te blijven trainen, ook thuis hard werken. Dat is niet hetzelfde als wedstrijdritme, maar ik heb nog drie weken om op dat niveau te komen. Rond de competitiestart heb ik voldoende ritme om te spelen”.
NEC heeft veel jonge spelers, die veel van de middenvelder kunnen leren: ‘’Er zit veel kwaliteit in de selectie, ondanks de leeftijd van de jongens. Met elkaar gaan we hard werken en kijken hoe hoog we kunnen eindigen.

Op het contract aan de muur bij de Schup stond expliciet dat Barreto de jongeren op sleeptouw moest nemen. Barreto weet wat van hem verwacht wordt. ’’Ik moet misschien de jongens helpen met mentaliteit, professionaliteit en hard werken. Natuurlijk hebben de jongens kwaliteit maar missen natuurlijk mijn ervaring. Daar ga ik ze mee helpen.’’

Na zijn carrière als speler is het de bedoeling om een andere functie binnen de club te bekleden. ''Ik ben echt blij met de kans die NEC mij geeft. Eerst twee jaar lekker voetballen en daarna kijken we wat er bij mij past.”

 

 Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS