LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-09-2018 23:38 UUR Door: Sander Janssen

Achahbar: "Ervaring is de sleutel van dit team"


NEC knokte zich zaterdag voorbij Roda JC en Anass Achahbar bezorgde de Nijmegenaren de zege door in de slotfase een strafschop te benutten (2-3). "Ik ben de vaste nemer… tot ik er een mis." De spits heeft nu al vier goals gemaakt. "Laat ik proberen om er iedere wedstrijd een te maken, dat is al lastig genoeg."

Toch was het begin van NEC niet goed, want al na vijf minuten stond het 1-0. "Zij begonnen fel, dat deden ze goed", zei Achahbar na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Wij liepen een beetje achter de feiten aan. Na de 1-0 ging er een knop om. We kregen wel wat kansjes, maar kwamen na rust ook goed weg met die bal op de lat. Ik zag het nog wel gebeuren. Roda werd nauwelijks gevaarlijk."

Achahbar was uiteraard blij met de zege, maar liep nog niet de polonaise. "Hopelijk is dit een van de vele zeges. We moeten elke wedstrijd keihard werken om dit te bereiken. De ervaring is de sleutel van dit team, dat denk ik echt. Sven en ik hebben al wat meegemaakt, maar ook Joey en Rens. Dat helpt je in een lastige uitwedstrijd als deze."

Zijn nieuwe rol als aanvallende middenvelder bevalt Achahbar wel. "Heerlijk, zo achter Sven. Ik kan met hem samenspelen en dan op doel af. Bij de 1-1 zag je dat. Maar ik hoef niet per se te scoren. Ik zag Okita gaan en gaf de bal aan hem. Dan ben ik net zo blij. Dat is ook zo met Sven. Ik heb een goede band met hem, hij is een goede vriend van me geworden. Als hij scoort, ben ik net zo blij."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS