Na het 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur was Anass Achahbar, de maker van de openingstreffer, vooral chagrijnig over de ultieme gelijkmaker in de allerlaatste minuut van de speeltijd. Voorafgaand aan deze treffer werd aanvoerder Rens van Eijden onreglementair neergehaald door Robert van Koesveld. Scheidsrechter Christiaan Bax interpreteerde het echter anders.

”Ik heb het niet gezien”, verklaart Achahbar na afloop aan ForzaNEC. ”Volgens de scheidsrechter botsten ze tegen elkaar aan. Maar alsnog zijn beide spelers aan het hoofd geraakt, dus dan moet hij gewoon affluiten. Dat doet hij niet en dan heeft Cambuur daar voordeel aan.”

Toch wil de aanvaller niet alleen de schuld geven aan de arbritage. ”Met nog vijf minuten sta je 2-0 voor en dan gebeurt het zo’n manier, dat is gewoon kut. Eigenlijk mag je het niet weggeven. Voetballend ging het goed, defensief stonden we goed. Cambuur krijgt een kans die op de paal landt, maar is verder niet gevaarlijk tot de 87’ste minuut. Het was een goede wedstrijd op de 2-2 na. Ondanks dat de groep elkaar nog niet zo lang kent, speelden we goed op elkaar in. Nu moeten we dat doorzetten en niet terugkijken op deze twee tegengoals.”

Stabiel team

Achahbar zag acht nieuwe spelers aan de wedstrijd beginnen. Als één van de weinigen die vorig jaar ook in Nijmegen onder contract stond, kan hij goed het verschil tussen beide selecties zien. ”Ik vind het een stabieler team dan vorig jaar. We hebben ervaring in het team, meer dan vorig seizoen. De jongens praten veel meer met elkaar, zowel op het veld als ernaast.”

In het afgelopen seizoen scoorde Achahbar pas in speelronde 15, eind november, zijn eerste competitiegoal. ”Vorig jaar rond deze tijd was ik geblesseerd, nu ligt er al eentje in. Ik wil nu het seizoen helemaal spelen en meer scoren dan de 17 goals van vorig seizoen.”