Het is bijna vier maanden geleden dat Sami Ouaissa zijn contract tekende voor NEC, maar tijdens de eerste training voor het nieuwe seizoen is de nieuwkomer voor het eerst te bewonderen voor de Nijmeegse fans. De 19-jarige aanvaller annex middenvelder zegt zin te hebben in het nieuwe seizoen en wil graag een rol van betekenis zijn binnen het team.

Ouaissa is een multifunctionele aanvaller, met als lievelingsplek ‘op nummer zeven’ positie’. “Maar ook de nummer tien positie is mij niet vreemd”, vertelt de nieuwkomer na de eerste training aan ForzaNEC. “Ik wil graag overal van waarde zijn en een rol van betekenis spelen voor het team. Dat zal vooral zijn door snelle acties, maar ook een hoge handelingssnelheid”. Hij benadrukt hoe belangrijk het team is en ziet hierin gelijkenissen tussen Roda JC en NEC. “Ik werd goed en warm opgevangen door zowel de staf als de spelers. Ik maakte ook al met veel jongens een praatje. Dat heb ik ook van thuis meegekregen om dat altijd te doen”.

Mislukte promotie

 Na zijn transfer naar NEC, speelde Ouaissa nog een halfjaar voor Roda. Met de Limburgers liep hij op dramatische wijze promotie mis. Desondanks kende de creatieveling zelf wel een goed seizoen, met zes goals en acht assists in 32 duels. “Mijn focus lag vorig halfjaar wel gewoon op Roda JC, ik heb daar natuurlijk ook veertien jaar gevoetbald. Daarom waren voor mij de laatste weken ook wel een turbulente periode. Maar uiteindelijk moet de knop om en daar zorgt zo’n eerste training ook wel voor”.

Toch heeft Ouaissa nog wel wat extra naar NEC gekeken, ondanks dat hij normaal weinig voetbal kijkt. Zo bezocht hij wat wedstrijden, waaronder de bekerfinale. “Ik zat toen in het stadion. Dan zie je het publiek en dan denk je wel, daar ga ik gewoon voor spelen”, zegt Sami met een glimlach van oor tot oor. Voor de supporters die alvast een leuk nummer over Sami willen verzinnen, laat hij even horen hoe zijn naam uitgesproken wordt: “Het is Semmi Oe-wai-sa”.

Foto’s: Rob Koppers