Langzaam maar zeker vullen de Nederlandse clubs die een trainer zoeken de vacature op. Aangezien veel Eerste Divisie-clubs in dezelfde vijver vissen als NEC vallen voor de Nijmegenaren steeds meer opties af. Jean-Paul de Jong bijvoorbeeld, naar verluidt een van de vijf trainers waar NEC mee heeft gesproken. Hij tekende dinsdag een contract bij Roda JC Kerkrade.

Onlangs stelden we in de Jarda Podcast een uitgebreide lijst samen met mogelijke trainers voor NEC. Daarvan kunnen er inmiddels meerdere worden geschrapt. De Jong ging naar Roda JC, Wiljan Vloet heeft nooit met NEC gesproken en Maarten Stekelenburg lijkt het prima naar zijn zin te hebben bij de KNVB. Ricardo Moniz bleef bij Excelsior en sprak ook niet met NEC.

Jurgen Streppel zou wel hebben gesproken met NEC, maar is een gewilde trainer. Hij zette De Graafschap in de wachtkamer. De Superboeren schakelden door en kozen voor Mike Snoei. Streppel zou ook op het lijstje staan bij Go Ahead Eagles (net als Jack de Gier) en VVV-Venlo. De voormalig trainer van SC Heerenveen en Willem II heeft ook een optie in het buitenland.

Ook Ruud Brood valt af. De ex-trainer van NEC was al een tijdje in gesprek met degradant NAC Breda, waar hij de afgelopen maanden al aan het roer stond. Woensdag werd bekend dat Brood dat een contract voor twee seizoenen ondertekent.

Andere opties voor NEC die, naast Streppel, aannemelijk lijken zijn Klaas Wels, Hans de Koning en John van ’t Schip. Iemand die nog niet genoemd is, is Damien Hertog. De 45-jarige oefenmeester werkte eerder kort op Cyprus als assistent van Mario Been en ging een jaar geleden met Marcel Keizer mee naar Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Na het vertrek van Keizer naar Sporting Portugal werd Hertog de hoofdtrainer. Wilco van Schaik zou voor een verrassing kunnen zorgen door voor een relatief onbekende naam als Hertog of Albert Stuivenberg te kiezen.

Een vangnet in de trainerszoektocht lijkt het duo Adrie Bogers/Rogier Meijer, die het afgelopen seizoen al afmaakten met Ron de Groot.

Foto: Rob Koppers