Vanaf de thuiswedstrijd op 21 oktober tegen Almere City is het Goffertstadion toegankelijker voor supporters. Onder de noemer ‘Gastvrij, toegankelijk en slim Goffertstadion’ heeft NEC de afgelopen maanden gewerkt aan onder andere een nieuwe ticketapp en nieuwe toegangspoorten. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om via gezichtsherkenning het stadion te betreden.

De installatie van de nieuwe zal in twee fases uitgevoerd worden. Het overgrote deel van het stadion zal tegen Almere City gebruik maken van de nieuwe poortjes. De ingangen 4, 5 en 080 zullen iets later gelanceerd worden vanwege de herinrichting van deze nieuwe toegangspoortjes. Dit moet op 26 november klaar zijn. Net als bij de andere tourniquets zorgt dit voor een snellere en gebruiksvriendelijkere doorstroom.

Daarnaast komt NEC met de app ‘NEC tickets’. Hier is het mogelijk om je (seizoens)kaarten digitaal in te zetten. Wanneer de nieuwe toegangspoortjes opgeleverd zijn, kan men gelijk gebruik maken van deze digitale tickets. Vanaf volgend seizoen kan er gekozen worden tussen een digitale en fysieke seizoenskaart.

Gezichtsherkenning

Met de intrede van de nieuwe toegangspoorten is het vanaf 21 oktober ook mogelijk om middels je gezicht toegang te krijgen tot het Goffertstadion, zonder vertoon van een fysieke toegangskaart. Je kan als supporter zelf bepalen of je via deze manier het stadion wil binnentreden. Eerder was er vanuit de supporters veel kritiek op de gezichtsherkenning bij het stadion. In sfeervak 080 was bijvoorbeeld een spandoek te zien met de tekst ‘elke camera is er één te veel’.

De supportersvereniging van NEC hoopt dat nieuwe poorten voor een snellere doorstroom in het Goffertstadion zorgen, maar is ook kritisch op de nieuwe systemen. “SV NEC volgt de ontwikkelingen van de gezichtsherkenning op een positief kritische wijze. Een van de meest gehoorde klachten zijn de lange wachtrijen om het stadion te betreden. De nieuwe toegangspoorten moeten deze problemen verhelpen. Met betrekking tot de gezichtsherkenning hebben wij een projectteam opgericht waarbij wij met eigen cyber security experts het gesprek aangaan met FastID en NEC. Voor ons is het belangrijk dat de juiste procedures gehanteerd worden om in ieder geval (voor zover mogelijk) te garanderen dat de bescherming van privacygevoelige data afdoende geborgd is.”

Foto: Rob Koppers