De Goffert heeft nieuwe stadionlampen. De thuisbasis van NEC zal komend seizoen dus extra goed verlicht zijn na het installeren van de nieuwe LED-lampen. Stadionmanager Theo van Benthum is blij dat het licht in De Goffert nu verbeterd is. “Dit stond al lang op mijn verlanglijstje.”

“De oude lampen waren gedateerd. Die waren inmiddels al bijna 24 jaar oud, want die zaten er al tijdens de bouw van het stadion in 1999″, vertelt van Benthum. “Er waren al heel veel units die niet meer konden herstellen, onderdelen waar je niet meer aan kon komen. Dat soort dingen. Het stond al heel lang op mijn verlanglijstje.”

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De nieuwe lampen zitten niet alleen in de masten, maar ook in de dakrand. Daarnaast zijn het allemaal LED-lampen. “Dan is de keuze uiteraard voor LED-lampen. Dat gaat dan om het gebruik, de duurzaamheid en betere lichtkwaliteit. Dat laatste werd elk jaar minder. Dan gaan die units roesten van binnen, dat kun je niet tegengaan of vervangen. Uiteindelijk haal je met kunst en vliegwerk de licentie-eis. De lampen zijn anders verdeeld over het stadion en zitten ook in de dakranden. Die verlichten dus voornamelijk de zijkant van het veld.” Met de nieuwe lampen kan er volgend seizoen in De Goffert ook een lichtshow plaatsvinden, vertelt de stadionmanager. “Die optie hebben we ook, maar hoe we dat precies gaan gebruiken weet ik niet.”

Collector’s item

Wat er met de oude lampen gaat gebeuren is nog niet helemaal zeker. Van Benthum kwam in ieder geval al met een voorstel. “Ik hoorde geluiden dat supporters interesse hebben in die oude lampen. Bij Feyenoord heeft het veel geld opgeleverd. Zoiets heb ik hier ook voorgesteld, dat het geld naar de academie gaat bijvoorbeeld. Volgens mij zijn ze daarmee aan de slag gegaan. Dat moet waarschijnlijk nog uitgezet worden, maar we willen de supporters wel de kans geven om een van de 112 stadionlampen als collector’s item te bemachtigen.” Of dit ook gaat gebeuren en hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog onbekend.

Foto: Rob Koppers