NEC gaat spoedig een nieuwe spits aantrekken. De club is in gesprek met drie kandidaten en hoopt de zoektocht deze of volgende week te beëindigen. Dat vertelde algemeen directeur Wilco van Schaik in een uitgebreide Jarda Podcast.

"We zoeken een bepaald type. Soms wacht je weleens drie weken op een speler die dan toch een andere keuze maakt. En wij zoeken een spits, maar andere clubs in onze competitie zoeken er ook een. Dat drijft ook de prijs op. We hebben niet een gangbare naam waar we mee bezig zijn, waarbij iedereen straks denkt: dat wisten we wel. Er zijn er genoeg, maar het moet betaalbaar zijn en je moet op het juiste moment toeslaan."

Van Schaik hoopt dat er voor zaterdag wat kan gebeuren. Dan speelt NEC tegen RKC Waalwijk de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart. "Je moet je ook niet laten opjagen, want dat kan je geld kosten. Maar je wil een trainer ook een selectie geven waarmee hij snel aan de slag kan. We willen deze of volgende week één of twee spelers vastleggen."

Het is een lastige zoektocht voor de club. "Het is echt knokken voor een 9. We willen een sterke jongen, een aanspeelpunt, maar ook iemand die beweging met zich meebrengt. En hij moet natuurlijk doelpunten kunnen maken. Er zijn er niet die betaalbaar zijn en ook nog in de Keuken Kampioen Divisie willen spelen. We hebben nu drie kandidaten waar we mee in gesprek zijn."

Er komen in de podcast ook wat namen voorbij, die mede door de supporters werden ingestuurd. Paul Gladon, Rangelo Janga, Joël Piroe, Jonas Arweiler en Brian Brobbey bijvoorbeeld, maar ook oude bekenden als Sven Braken en Christian Santos. "Geen verkeerd lijstje", gaf Van Schaik toe. "We hebben de manager van Santos gesproken, maar dat is financieel niet haalbaar. Ook qua type is hij niet onze eerste prioriteit. Sven Braken komt niet in onze plannen voor."

Ook Ferdy Druijf lijkt onhaalbaar. "We hebben nog steeds contact met hem, maar ik denk dat hij het hogerop zoekt, als hij al weggaat bij AZ. Als ik zijn manager was, zou ik hem ook niet adviseren om naar NEC te gaan. Hij heeft het hier perfect gedaan, maar voor hem is het nu geen goede stap. Vanuit de Eredivisie is er ook veel interesse in hem."

Foto: Rob Koppers

Beluister hieronder de nieuwste Jarda Podcast met Wilco van Schaik: