Tegen OFI Kreta speelde NEC voor het eerst in het nieuwe thuisshirt. In de Jarda Podcast bespraken we de nieuwe tricots. Door leveringsproblemen zijn de shirts pas na de seizoenstart beschikbaar voor supporters. Net als vorig seizoen overigens. De heren waren niet unaniem positief: “Het is een voordeel dat NEC vandaag tegen OFI Kreta speelde, die hadden shirts aan die ze net bij de Wibra hadden gekocht.”

Afgelopen week werden het thuis- en uitshirt in een fraaie video gepresenteerd, met Lasse Schöne en Magnus Mattsson in de hoofdrol. Chiron Rengers analyseert na de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta het thuisshirt: “Het balkenshirt is natuurlijk top. Maar de presentatie ervan: het is niet getailleerd. Legea is niet echt een topmerk, kennelijk. Hierdoor ga je gewoon minder shirts verkopen, want het ziet er niet mooi uit. En dan hebben we het nog niet over het uitshirt gehad.”

In de uitwedstrijden steekt NEC de selectie namelijk in een moeilijk te definiëren kleurtje: een grijzige tint groen. “Het is echt lelijk. Alsof je een week lang spinazie hebt gegeten en daarna diarree krijgt.” Jeroen Rengers: “Ik vind het wel meevallen, als je de kleur in het echt ziet. Het is een aparte kleur, wel iets dat opvalt. Het is alleen jammer dat je niet een kwinkslag maakt naar je historie, zoals een paar jaar terug met het witte uitshirt. Dit is toch meer een standaardshirt uit de collectie.”

Verder werd in de afgelopen weken bekend dat NASwerkt en Excluton hun shirtsponsoring verlengen. Financieel gezien goed nieuws, maar de spelersnamen verschijnen wederom niet achterop het shirt. Ook laten die nieuwe outfits nog even op zich wachten. Zonde, vindt Sander Janssen: “Dit is toch de periode waarin mensen shirts willen kopen.”

Beluister de mening van de roodgroenzwarte modepolitie vanaf minuut 23.00: