In de afgelopen seizoenen heeft kledingleverancier LEGEA veel problemen gehad met het leveren van de tenues voor het nieuwe seizoen. Dat is dit jaar niet anders. NEC speelt daarom haar oefenduels in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen net zoals in het seizoen 2020/2021 in de oude tenues.

NEC zal pas in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen aantreden in de nieuwe tenues. Een woordvoerder van NEC meldt dat de late levering door alle maatregelen rondom het coronavirus komt. Het wordt zo langzamerhand een traditie dat er iets misgaat met de levering van de nieuwe tenues van NEC in samenwerking met LEGEA. In 2017, het eerste jaar van de verbintenis met het Italiaanse sportmerk die tot 2023 doorloopt, werd een container met daarin de kleding voor het nieuwe seizoen aangehouden door de douane. Daardoor kwam de kleding twee weken later pas in Nijmegen aan en konden supporters op de Open dag nog altijd geen nieuw thuisshirt scoren.

De shirts van het afgelopen promotiejaar kwamen ook bijna te laat. Pas op de wedstrijddag van de competitieopener tegen SC Cambuur werd bekend dat de shirts toch nog op tijd geleverd waren. De productie van de kleding in China liep vertraging op waardoor de shirts zo laat pas kwamen. De vertraging van de levering van de tenues zorgde er ook voor dat supporters van NEC pas halverwege september een nieuw tenue konden kopen.

Dat is dit seizoen niet anders. Wie een shirtje met nummer 20 en Schöne voorop wil kopen zal echt nog even geduld moeten hebben. Naar verwachting zal ook dit jaar pas in september de shirtverkoop van start gaan.