De nieuwe Goffert wordt geen "glooiende heuvel" zoals vorig jaar is gepresenteerd. Het zogenaamde Teletubbie-stadion wordt vervangen door een modern, wellicht geheel nieuw stadion. 
ForzaNEC ontving onderstaande foto’s die vanmiddag zijn gemaakt in het Goffertstadion. Het zijn foto’s van de maquette van het nieuwe Topsport- en Innovatiepark, de combinatie van stadion en topsporthal. De sporthal zal losgekoppeld worden van het stadion en gebouwd worden waar nu het voorplein wordt. Met een loopbrug worden stadion en hal met elkaar verbonden. Aannemelijk is dat er onder de sporthal een grote parkeergarage wordt gebouwd. 

Het lijkt dus een totaal nieuw stadion te worden dat zal worden gebouwd. Het stadion heeft één doorgetrokken tribune en bestaan niet uit twee ringen. Tevens zijn de ingangen naar de plaatsen op de tribunes (zoals nu in het uitvak is) en lijkt het er op dat de tribunes dicht op het veld staan. 
NEC liet eerder weten in het seizoen 2012-2013 in het nieuwe stadion te willen gaan voetballen. Het stadion moet plaats bieden aan 20.000 toeschouwers.