Ronald Koeman heeft Jasper Cillessen niet nodig in de Nations League-eindronde over twee weken. De Groesbeekse goalie zat nog wel in de voorselectie, maar kan mede door enkele bizarre blunders in de afgelopen periode vervroegd met vakantie.

Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (SC Heerenveen) zijn de doelmannen die door de bondscoach opgeroepen zijn. Koeman liet eerder al weten ‘zich zorgen te maken over de fouten die Cillessen maakte’. Zo ging hij in de derby tegen Vitesse (1-4) tweemaal fout en zat hij tegen SC Heerenveen (2-3) ook enorm mis bij de laatste treffer.

Treurig seizoen

Voor Cillessen is het een treurig einde van het seizoen. Afgelopen zomer kwam hij met veel verwachtingen binnen bij NEC, in de hoop mee te mogen naar het WK in Qatar. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal liet hem echter links liggen, ondanks dat Cillessen een prima halfjaar achter de rug had in Nijmegen, waarin hij meermaals punten pakte voor de club.

Na de winterstop ging het steeds minder met de 34-jarige keeper. Zo stond hij onder de lat bij Oranje tegen Frankrijk en Gibraltar, maar zag hij er in de ontmoeting met de Fransen niet geweldig uit. Deze vormdip kwam tot een hoogtepunt in de thuiswedstrijden tegen Vitesse en SC Heerenveen, waarna hij zich tegen FC Twente en AZ niet echt kon herpakken. De laatste wedstrijd van het seizoen voor NEC was tegen Fortuna Sittard (1-1). Daarin zat Cillessen op de bank, omdat trainer Rogier Meijer Mattijs Branderhorst een passend afscheid gaf voor zijn tijd bij NEC.

Foto: Orange Pictures