Rens van Eijden speelde vrijdag zeker niet zijn beste wedstrijd in het shirt van NEC. De aanvoerder van de Nijmegenaren grossierde in het maken van fouten en zoals de interviewer van FOX Sports treffend zei: "Je gaat weleens vol goede moed naar je werk, maar er lukt niks."

"Dat heb je uitstekend verwoord, zeker wat mij betreft", antwoordde Van Eijden. "Het was slecht. Los van mezelf hebben we met z’n allen een matige pot gespeeld. Go Ahead was ook niet heel sterk, maar zij kwamen wat gelukkig op voorsprong en breidden dat uit."

Dan was er het curieuze moment voor de 2-0 waarbij er wel of niet sprake zou zijn van buitenspel. "De grens vlagde voor buitenspel, waardoor de speler van Go Ahead stopte en iedereen daarin meeging. Vervolgens trok de grens zijn vlag weer in en ging het toch weer door, terwijl wij allemaal dachten dat het stil lag. En toen lag de bal erin. De scheidsrechter gaf vrij snel aan dat we door moesten gaan, zag ik op de beelden. In het veld leek dat langer te duren. Tuurlijk, wij moeten doorgaan, daar moeten we zelf mee aan de slag, maar het bracht wel verwarring met zich mee."

NEC zoekt al het hele seizoen naar vastigheid en patronen, maar slaagt daar nog altijd niet in. Daar had Van Eijden geen verklaring voor. "We hebben met z’n allen ondermaats gepresteerd en dan ga je ook geen wedstrijden winnen op deze manier. Het was ver beneden peil en dat moeten we onszelf aanrekenen, dat doe ik in ieder geval wel. Verder weet ik niet wat ik er nu over moet zeggen."

Foto: Rob Koppers