De KNVB heeft het definitieve speelschema van Eredivisieseizoen 2024/25 bekendgemaakt. NEC begint met twee lastige tegenstanders en een overvloed aan zaterdagen. Ten opzichte van het conceptprogramma is er ÊÊn wijziging voor de Nijmegenaren. De wedstrijd tegen NAC is verplaatst van vrijdag 4 oktober om 20:00 uur naar een dag later op zaterdag om dezelfde tijd. Aangezien de week daarna NEC ook op zaterdag speelt, zijn de eerste negen speelrondes allemaal op zaterdag.

Dinsdag werd bekend dat NEC het seizoen zal openen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dit duel vindt plaats op zaterdag 10 augustus om 18.45 uur. Daarna treffen de Nijmegenaren achtereenvolgens AZ (uit), PEC Zwolle (thuis), Fortuna Sittard (uit), PSV (uit), Heracles (thuis), Feyenoord (thuis), NAC (uit) en SC Heerenveen (thuis) Deze wedstrijden staan allemaal op de zaterdag.

Het programma kent nog een hoop onduidelijkheden. Dat heeft te maken met de Nederlandse clubs in Europa. ‘Eind augustus wordt gekeken of het Eredivisieprogramma moet worden afgestemd op het programma van de deelnemers aan Europees voetbal. Begin september worden vervolgens waar nodig de wedstrijden in de speelrondes 5 tot en met 14 in speeldag en/of aanvangstijd aangepast en worden de wedstrijden in de speelrondes 15 tot en met 21 ingepland op dag en aanvangstijd. Voor speelrondes 22 tot en met 32 gebeurt dit eind december’, zo stelt de KNVB in een persbericht. Begin volgende week wordt het competitieprogramma definitief vastgesteld.

NEC eindigt het seizoen met een uitwedstrijd tegen Heracles. Op zondag 18 mei om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Almelo. Vier dagen eerder spelen de Nijmegenaren de laatste thuiswedstrijd van het seizoen: op woensdag 14 mei komt NAC op bezoek in De Goffert.

Bekijk hier het volledig speelschema van NEC in het Eredivisieseizoen 2024/25.

Foto: Rob Koppers