Afgelopen vrijdag speelde NEC zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen DIO ’30 in Druten (0-15). Het zorgde voor een hoop scheve gezichten onder de NEC-supporters, want de Nijmegenaren wilden wedstrijden tegen amateurploegen het liefst vermijden. Zo verdween ook de traditionele openingswedstrijd tegen de NEC amateurs van het oefenprogramma.

Nu blijkt dat er best een logische reden achter de wedstrijd tussen DIO en NEC zit. De Nijmegenaren hadden eerder al contractuele afspraken gemaakt met de Drutense amateurs, laat NEC desgevraagd weten aan ForzaNEC.nl. Hierdoor moest NEC toch aantreden tegen een amateurploeg. Verder staan er op het oefenprogramma geen duels met andere amateurs gepland. Dit was het laatste jaar dat NEC tegen DIO zal spelen in de voorbereiding. Het eerdergenoemde contract is na het afgelopen oefenduel uitgediend.

Rogier Meijer liet eerder weten niet geheel tevreden te zijn met het oefenprogramma. Hij had graag gezien dat er meer tegenstanders van een hoger niveau werden gestrikt. “We hebben alles geprobeerd om grotere clubs te treffen in en rond Nijmegen. Dat gaat dan heel moeilijk met vergunningen en politie, wel of geen supporters”, vertelde de oefenmeester na de eerste training.

NEC belegt komende week een trainingskamp in het Brabantse Mierlo, waarna zaterdag de tweede oefenwedstrijd tegen RKC op het programma staat. Dit duel wordt om 13.30 uur afgetrapt bij VV Baardwijk in Waalwijk. Ongeveer een maand later staat dan op 13 augustus de eerste Eredivisiewedstrijd tegen Excelsior gepland.

Foto: Rob Koppers