Na zijn eerste ereronde als NEC’er staat Nick van der Velden na de 2-0 winst tegen Excelsior tevreden in de catacomben van het Goffertstadion. Nog met bezweet gezicht en op slippers spreekt hij van een moeizame winstpartij. “Het viel tot de 1-0 niet mee, nee”, puft Van der Velden (29). “We maken het onszelf niet makkelijk door niet meteen de eerste helft al te scoren. Dan ben je op dat moment eigenlijk zelf je grootste tegenstander. De goal van Platje voelde wel echt als een verlossing. Na een mooie pass van die kleine daar.”
Van der Velden knikt naar de 19-jarige Navarone Foor die vrijwel geheel schuilgaat achter een camera op een statief. “Ja, er zit heel veel mooi voetbal in deze ploeg.”
Maar ook zijn eigen assist bij de tweede goal van Melvin Platje mocht er wezen. “Een bal van achteruit die naar me toe kwam”, schetst Van der Velden de situatie nog eens. “Ik wist dat ik Tim Vincken achter me in zou stappen dus toen kon ik mooi van hem wegdraaien. Daarna was denk ik de pass ook prima en vervolgens rond Platje hem natuurlijk prachtig af. Van hem kunnen we nog wel een paar mooie dingen verwachten.”
De middenvelder is in zijn eerste weken in Gelderland blij met zijn overstap van AZ naar de Nijmeegse formatie. “NEC is een heel warme club waar alles goed en professioneel is geregeld, In Alkmaar heb ik na het kampioensjaar in 2009 vrijwel niets meer gespeeld. Dus nu hier presteren komend seizoen voelt wel als een revanche. Op AZ? Nee, vooral op mezelf eigenlijk.”