Steeds vaker is op de twitteraccounts van officiële NEC kanalen #necwilbeter te lezen. Dat moet inderdaad een streven zijn. Het zou vreemd zijn als men #necblijfthetzelfde zou gebruiken. Twitter is dan ook een mooi nieuw medium waarin je veel kunt communiceren in weinig woorden.
Opvallend is dat juist nú deze uitspraak steeds vaker te horen is. De resultaten zijn slecht en de tribunes worden steeds leger. Je zou de hashtag (zou noem je dat officieel) moeten veranderen in #necmoetbeter. De ranglijst verbloemt namelijk niets.
Voordat bekend werd dat Jacco Swart NEC zou verlaten, werd enkele maanden daarvoor de nieuwe commerciële directeur Bart Van Ingen aangesteld. Bart (35) is afkomstig van Eifel (zakelijk dienstverlener) en vol met positieve energie om NEC commercieel weer op de kaart te zetten. Zijn enthousiasme geeft de supporter moed. Sterker, juist hij is het die de tweets met #necwilbeter de lucht in slingert. ‘Follow the leader’ zal ik maar zeggen.
Treurig is dan wel dat we moeten constateren dat het helemaal niet beter gaat. Het gaat slechter met NEC. Zowel businessklanten als supporters laten de club links liggen. Grote gaten op de tribune verbloemen niets, dat kan elke supporter concluderen. Bij de bekerwedstrijd tegen Feyenoord zaten nog geen 7500 supporters, waarvan ruim een kwart Feyenoorders op verkochte NEC-plekken. Tegen Willem II en ADO Den Haag, reguliere competitiewedstrijden, deed het pijn aan het hart om te moeten constateren dat velen thuis blijven.
Maar #necwilbeter en in dat kader heeft onze toekomstige algemeen directeur Bart van Ingen diverse supportergerelateerde items op de agenda gezet: een supporterskantine onder de Gofferttribune, een vernieuwde klankbordgroep en een frequentere “blog” van de directie van de club. Mooie, maar toch ook zeer herkenbare initiatieven. Juist Bart had iets vernieuwend kunnen brengen, de man is namelijk al jaren NEC-supporter.
Helaas gaat de commercieel directeur totaal voorbij aan de grootste supportersgroep van NEC: de officiële Supportersvereniging. Enerzijds omdat er dit hele seizoen nog geen enkele uitnodiging is verzonden naar het bestuur van SV. Anderzijds omdat Van Ingen pronkt met de veren van de SV, voor wat betreft het realiseren van een supportershome onder de Gofferttribune. En dat is best jammer.
In zijn eerste blog van het seizoen geeft Van Ingen aan dat hij zijn ervaringen wil delen in een nieuwe  klankbordgroep met de SV, HKN, Legio en de drie supporterssites. Mij lijkt het juist beter dat je eerst met de Supportersverenigingen praat, alvorens met iets te komen. Dat je hun gebruikt als klankbord en je in eerste instantie niet laat adviseren door alternatiefdenkende individuen of supportersgroep.
Al met al valt óf staat elk overleg met het resultaat op het veld. Punten zorgen voor rust, rust kan weer voor positieve energie zorgen om #necwilbeter te realiseren. Het enthousiasme van Bart is zeer te prijzen. Al het begin is moeilijk, zeker bij een voetbalclub. Maar probeer alle supporters, ook de wat minder trouwe die niet iedere week gaan maar wel de hele week met de club bezig zijn, aan je te binden. Dan zal niets een mooie directietijd bij onze club in de weg staan.
@HaroldForzaNEC