Aan het begin van het seizoen vroeg ForzaNEC negen NEC’ers om de eindstand van de Eerste Divisie te voorspellen. Dat leverde een duidelijke top twee, een brede middenmoot en twee hekkensluiters op. RN7-commentator en Jarda Podcast-gast Erwin Schipper voert de lijst na zeventien speelrondes aan.

Hoe werkt de puntentelling? Voor iedere positie die een club te hoog en te laag is ingeschat, krijgt de voorspeller een strafpunt. Voorbeeld: je hebt NEC op de tweede plaats ingeschat, maar ze staan twaalfde, dan krijg je tien strafpunten. Degene met het laagste aantal strafpunten is dus de beste voorspeller. Voor iedere keer dat de voorspeller een ploeg op exact de juiste plaats heeft staan, krijgt hij twee bonuspunten, oftewel twee strafpunten minder.

Schipper had het minste aantal strafpunten (50) en noteerde ook nog een drie voltreffers, waardoor hij op 44 punten uitkwam. Arno Arts had liefst vijf voltreffers, maar ook acht strafpunten meer. Hij volgt Schipper op een afstand van vier punten. De middenmoot begint bij Julian Paardekooper, de winnaar van de vorige editie, die 62 punten heeft. Tussen hem en nummer zeven Eric Meijers zitten maar vier punten. ForzaNEC-lid Chiron Rengers staat onderaan, met boven hem SV-voorzitter Jeroen Rengers. Jochem van Gelder, die in de voorgaande twee edities met afstand onderaan eindigde, doet het nu prima met 64 punten.

Tussenstand:

StrafpuntenVoltreffersTotaal
1. Erwin Schipper50344
2. Arno Arts58548
3. Julian Paardekooper66262
4. Gerry van Campen66164
Jan Sommerdijk70364
Jochem van Gelder74564
7. Eric Meijers70266
8. Jeroen Rengers78274
9. Chiron Rengers82082