Aan het begin van het seizoen vroeg ForzaNEC aan twaalf NEC’ers om de eindstand van de Eredivisie te voorspellen. Nu het WK begonnen is en dus de winterstop aangebroken, is het tijd om de tijdelijke balans op te maken. Op nummer 1 staat commentator van RN7, Erwin Schipper. Schipper won al eerder de voorspelcompetitie en is ook nu goed op weg. Jochem van Gelder blijft ver achter en moet hopen op een wonder, wil hij nog kans maken op de titel.

Hoe werkt de puntentelling? Voor iedere positie die een club te hoog en te laag is ingeschat, krijgt de voorspeller een strafpunt. Voorbeeld: je hebt NEC op de tweede plaats ingeschat, maar ze staan negende, dan krijg je zeven strafpunten. Degene met het laagste aantal strafpunten is dus de beste voorspeller. Voor iedere keer dat de voorspeller een ploeg op exact de juiste plaats heeft staan, krijgt hij twee bonuspunten, oftewel twee strafpunten minder.

Schipper had de minste strafpunten (slechts 38). Verder kon hij drie voltreffers bijschrijven, waardoor hij op een keurige score van 32 komt. Hij wordt achtervolgd door stadionspeaker Gerry van Campen, die slechts twee punten meer heeft. Van Gelder heeft 62 strafpunten en kon slechts één voltreffer noteren. Daardoor staat hij laatste en laat hij zelfs Sander Janssen en Julian Paardekooper voor zich, die beiden geen enkele club goed hadden staan. Twee mensen hebben de negende plek van NEC goed ingeschat. Dat zijn namelijk Chiron Rengers en Dennis Arns.

De tussenstand:

Foto: Orange Pictures