Erwin Schipper is de beste voorspeller uit de competitie van ForzaNEC. De radiocommentator van RN7 en gast in de Jarda Podcast liet de koppositie die hij in de winterstop greep niet meer los en liet Omroep Gelderlander-journalist Jan Sommerdijk en oud-speler Arno Arts achter zich.

ForzaNEC vroeg dit seizoen voor de derde keer op rij aan enkele bekende NEC’ers om de eindstand in de Keuken Kampioen Divisie te voorspellen. Hoe werkt de puntentelling? Voor iedere positie die een club te hoog en te laag is ingeschat, krijgt de voorspeller een strafpunt. Voorbeeld: je hebt NEC op de tweede plaats ingeschat, maar ze staan twaalfde, dan krijg je tien strafpunten. Degene met het laagste aantal strafpunten is dus de beste voorspeller. Voor iedere keer dat de voorspeller een ploeg op exact de juiste plaats heeft staan, krijgt hij twee bonuspunten, oftewel twee strafpunten minder.

Schipper pakte zijn punten vooral bovenin, aangezien hij SC Cambuur (1), De Graafschap (3) en Almere City (4) op de juiste plek zette. Met NEC zat hij er slechts twee plekken naast. Schipper kreeg veel strafpunten voor Go Ahead Eagles, Helmond Sport en Jong Ajax, maar daarin was hij lang niet de enige. Geen van de negen voorspellers zette de ploeg uit Deventer op de tweede plek. Slechts één iemand had NEC overigens op plek zeven, dat was Jan Sommerdijk.

Heuglijk nieuws voor Jochem van Gelder is dat hij na twee keer onderaan te zijn geëindigd nu op de voorlaatste staat. ForzaNEC-redacteur en Jarda Podcast-coryfee Chiron Rengers kende een tamelijk dramatische voorspelronde en pakte liefst 90 strafpunten. Geen enkele club stond op de juiste plek. Julian Paardekooper, de winnaar van vorig seizoen, eindigde nu op de zesde plek. Jong Ajax als kampioen voorspellen deed hem vooral de das om.

De eindstand:

StrafpuntenVoltreffersTotaal
Erwin Schipper58352
Jan Sommerdijk64358
Arno Arts68362
Jeroen Rengers70364
Gerry van Campen72366
Julian Paardekooper76370
Eric Meijers76272
Jochem van Gelder86184
Chiron Rengers90090