Voordat het seizoen 2018/19 begon, vroegen we acht NEC’ers om de eindstand van de Eerste Divisie te voorspellen. Enorm koffiedik kijken en eigenlijk niet te doen, maar er is een winnaar uitgekomen. Dennis Gentenaar zat er het dichtste bij met zijn voorspelling, vlak voor Jeroen Rengers, de voorzitter van de supportersvereniging.

Hoe werkt de puntentelling? Voor iedere positie die een club te hoog en te laag is ingeschat, krijgt de voorspeller een strafpunt. Voorbeeld: je hebt NEC op de tweede plaats ingeschat, maar ze staan twaalfde, dan krijg je tien strafpunten. Degene met het laagste aantal strafpunten is dus de beste voorspeller. Voor iedere keer dat de voorspeller een ploeg op exact de juiste plaats heeft staan, krijgt hij of zij twee bonuspunten, oftewel twee strafpunten minder.

Gentenaar had onder andere drie voltreffers door FC Twente, Sparta Rotterdam en SC Cambuur op de juiste plek te zetten. Ook de verrassing van FC Den Bosch zag hij redelijk aankomen met een zesde plaats. NEC zette hij, zoals eigenlijk iedereen, veel te hoog, maar dat maakte voor zijn winst niet uit. Jochem van Gelder ging het voorspellen minder goed af. Clubs als FC Twente, RKC Waalwijk, FC Den Bosch en Go Ahead Eagles verrasten hem in positieve of negatieve zin.

De eindstand:
Dennis Gentenaar 66 strafpunten
Jeroen Rengers 72 strafpunten
Arno Arts 86 strafpunten
Gerry van Campen 98 strafpunten
Jean Knipping 100 strafpunten
Sije Visser 100 strafpunten
Ellen van Eldik 102 strafpunten
Jochem van Gelder 124 strafpunten

Bekijk hier alle voorspellingen.

Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. In welke competitie dat is, weten we op dit moment nog niet.

Foto: Rob Koppers