Arno Arts heeft de grote voorspelcompetitie van ForzaNEC.nl gewonnen. De oud speler van de Nijmegenaren hield de concurrentie ver achter zich en mag zich dus voor het komende jaar de beste voorspeller van ForzaNEC.nl noemen. Een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen werd Arts nog laatste.

Hoe werkt de puntentelling? Voor iedere positie die een club te hoog en te laag is ingeschat, krijgt de voorspeller een strafpunt. Voorbeeld: je hebt NEC op de tweede plaats ingeschat, maar ze staan twaalfde, dan krijg je tien strafpunten. Degene met het laagste aantal strafpunten is dus de beste voorspeller. Voor iedere keer dat de voorspeller een ploeg op exact de juiste plaats heeft staan, krijgt hij twee bonuspunten, oftewel twee strafpunten minder.

Arts behaalde had evenveel strafpunten als stadionspeaker Gerry van Campen. Het verschil zit hem echter in de voltreffers. Daar liet Arts er maar liefst vijf van noteren, waardoor hij met een voorsprong van vier punten de duidelijke winnaar werd.

Foto: Rob Koppers