Lasse Schöne en Krisztián Vadócz zullen het einde van de kwalificatiecyclus voor het Europees Kampioenschap van 2012 in Polen en Oekraïne van dichtbij meemaken. De NEC-middenvelders zijn door de bondscoaches van respectievelijk Denemarken en Hongarije opgenomen in hun definitieve selectie voor de laatste en beslissende interlands.
Schöne neemt het met zijn vaderland op tegen Cyprus en Portugal. Met name die laatste krachtmeting zal interessant zijn, daar de Denen net als de Portugezen, die in hun voorlaatste match de degens kruisen met IJsland, dertien punten wisten te vergaren in groep H. In de laatste wedstrijd van de reeks zullen Denemarken en Portugal, mits zij tot dan geen puntverlies lijden, in een onderlinge strijd uitmaken wie de eerste plaats in de poule voor zich opeist en zich zo verzekert van een ticket voor het EK.
Hongarije staat derde in poule E en lijkt Euro 2012 met nog één duel voor de boeg te kunnen vergeten. Het elftal Sándor Egervári heeft weliswaar evenveel punten (18) als Zweden, dat tweede staat achter het reeds geplaatste Nederland en zodoende mogelijk twee barragewedstrijden zal gaan spelen, maar de Scandinavische concurrent heeft nog één duel tegoed. De Hongaren ontvangen op de laatste speeldag Finland.
Speeldata: vrijdag 7 oktober en dinsdag 11 oktober 2011