Bij NEC is het FC Twente-gehalte hoog. Liefst vijf spelers speelden in het verleden voor de Tukkers, die hopen dat de Nijmegenaren zondag hun werk doen tegen Ajax. NEC wil een teleurstellend seizoen voor eigen publiek goed afsluiten. "Het zou mooi zijn als wij FC Twente aan het kampioenschap kunnen helpen. Dat leeft zeker bij ons", vertelt Ramon Zomer zaterdag aan De Telegraaf.
Naast Zomer speelden Niels Wellenberg, Jeroen Heubach, Bas Sibum en Patrick Pothuizen in het verleden voor de Enschedeërs. "Ik gun FC Twente de titel", vertelt de laatste aan het dagblad. "Ik ken veel spelers van FC Twente en mijn goede vriend Peter Wisgerhof speelt er ook. Ik denk dat Twente de titel ook verdient, ze staan al bijna het hele seizoen bovenaan. Voor mij speelt daarnaast nog iets anders. Ik ben van huis uit een Feyenoord-supporter en niet echt een fan van Ajax."
Heubach begon zelfs nog aan het seizoen als FC Twente-speler. "Dan heb je zo lang daar gezeten en spelen ze direct om het kampioenschap als je net weg bent", stelt Heubach. "Ik had niet verwacht dat Twente echt kampioen zou worden, maar ze zijn er nu heel dichtbij. Ik hoop een handje te helpen. Als dat lukt, zou dat een mooi afscheid van mijn profcarrière zijn, want ik speel mijn laatste wedstrijd."
Voor Ajax-huurling Jeffrey Sarpong en ex-Ajacied John Goossens ligt dat anders. "Ik reken erop dat Sarpong normaal zijn wedstrijd speelt", besluit Pothuizen het relaas van de voormalige Tukkers. "Dat heeft hij ook al verteld in een interview. Voor NEC is het gewoon belangrijk het seizoen goed af te sluiten. Als hij niet zijn best doet, zal hij gelijk op zijn vingers worden getikt door de rest van de ploeg. Niemand bij NEC staat erom te springen om Ajax bij ons kampioen te zien worden. Het is voor een voetballer niet prettig er als decor bij te staan als een andere ploeg in jouw stadion een feestje viert. Daarom gaan we er vol bovenop klappen."