Komend weekeinde wordt de Nederlandse Eredivisie pas weer vervolgd, maar desondanks kwamen er vandaag enkele NEC’ers in actie vanwege interlandverplichtingen. ForzaNEC volgde de prestaties van de Nijmeegse internationals.
Krisztián Vadócz mag na de winst van Hongarije op bezoek bij Moldavië (0-2) blijven hopen op het Europees Kampioenschap, dat volgend jaar wordt gehouden in Polen en Oekraïne. Een vroeg doelpunt van verdediger Vilmos Vanczák bracht de uitploeg in het zadel, waarna die vlak na de entree van Vadócz – acht minuten voor tijd – via sterspeler Gergely Rudolf definitief afstand nam. In dezelfde groep is het Nederlands elftal met 24 op 24 al vrijwel verzekerd voor een EK-ticket, maar de Hongaren maken nog altijd kans op een tweede stek, die aan het einde van de rit mogelijk recht zal geven op twee barragematchen, al heeft Zweden door een zege bij San Marino (0-5) nog altijd de beste papieren. Beide landen veroverden reeds achttien punten, maar de Zweedse nationale ploeg heeft nog één wedstrijd tegoed ten opzichte van Hongarije.
Lasse Schöne deed twintig minuten mee in de Scandinavische derby tussen Denemarken en Noorwegen, die uiteindelijk door Danish Dynamite werd gewonnen. Op het moment dat de spelmaker van NEC het veld betrad, had de equipe van Morten Olsen al een ruime voorsprong (2-0) genomen via midvoor Nicklas Bendtner, welke uiteindelijk niet meer werd weggegeven door de Denen. Voormalig sc Heerenveen-speler Christian Grindheim moest een overtreding op Schöne bekopen met een gele prent.
Nieuwbakken NEC’er Género Zeefuik kan met een zeer voldaan gevoel terugkijken op zijn interlandweek bij Jong Oranje. De 21-jarige centrumspits was vrijdag als invaller al verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarije en hielp het Nederlandse beloftenelftal dinsdagavond opnieuw aan een overwinning. Zeefuik kreeg tegen Luxemburg een basisplaats toegewezen ten koste van Internazionale-speler Luc Castaignos en beschaamde het vertrouwen van bondscoach Cor Pot niet middels twee treffers (4-0). De resterende doelpunten van Leroy Fer (strafschop) en Ricky van Haaren in de slotfase deden er niet meer toe, daar de Luxemburgers op dat moment al met tien man stonden. Door de zege komen de Nederlanders, waar Bram Nuytinck opnieuw gedurende negentig minuten de aanvoerdersband droeg, op zes punten uit twee wedstrijden in hun kwalificatiepoule richting het jeugd-EK van 2013 in Israël.
Pavel Cmovs kwam met Jong Tsjechië in actie tegen Armenië. De verdediger, die zijn laatste duel namens NEC speelde tegen AZ en toentertijd vroegtijdig kon inrukken met rood, zag de bezoekers uit het Zuidelijke Kaukasus na de thee een voorsprong pakken via Edgar Malakyan, maar Vladimír Darida nivelleerde de score niet veel later al weer: 1-1. Cmovs ontving in de blessuretijd een gele kaart.