De NEC-spelers Björn Vleminckx, Niki Zimling, Lasse Schöne, Bram Nuytinck en Rick ten Voorde zijn midweeks met hun vaderland op pad. Het vijftal is door de bondscoaches van respectievelijk België, Denenmarken en Jong Oranje opgenomen in hun selecties voor een oefeninterland.
Clubtopscorer Björn Vleminckx treft woensdagavond met de nationale ploeg van België het Rusland van Dick Advocaat. De 25-jarige centrumspits ontving voor de tweede maal in zijn loopbaan een invitatie van bondscoach Georges Leekens, nadat hij op 11 augustus 2010 debuteerde voor de Rode Duivels tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Finland (1-0 verlies, red.). Naast Vleminckx zijn ook de Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld geselecteerd.
De Belgen kunnen in Europa’s grootste land in elk geval niet beschikken over Standard Luik-middenvelder Axel Witsel en Olympiakos-aanvaller Kevin Mirallas. Het tweetal kampt met een blessure. Daar tegenover staat wel dat Marouane Fellaini aanwezig kan zijn op verzoek van zijn club Everton. De 22-jarige controleur was in eerste instantie niet opgeroepen, omdat hij nog maar net fit is, maar is op aandringen van de Premier League-club toch afgereisd naar Rusland. Fellaini zit momenteel een schorsing van drie wedstrijden uit in de Engelse competitie en kan zodoende wat spelritme opdoen.
Middenvelders Niki Zimling en Lasse Schöne nemen het met Denemarken in eigen huis op tegen Tsjechië, in 2004 nog halve finalist op het Europees Kampioenschap in Portugal. Met name voor Zimling is het een match met een speciaal tintje. De van Udinese gehuurde voetballer kreeg afgelopen week voor het eerst in twee jaar tijd een uitnodiging van Morten Olsen voor Danish Dynamite. Zimling vertegenwoordigde tot op heden één keer de nationale trots. De 24-jarige Schöne is de laatste interlands uitgegroeid tot een vaste waarde in de selectie van Denemarken. De creatieveling behoorde de laatste vier duels telkens tot de selectie en heeft twee interlands op zijn naam staan.
Linksback Bram Nuytinck en voorhoedespeler Rick ten Voorde komen namens Jong Oranje mogelijk in actie tegen de Deense leeftijdsgenoten. Ten Voorde verving op het laatste moment Feyenoorder Georginio Wijnaldum, die zich maandag bij bondscoach Por Pot afmeldde vanwege een bovenbeenblessure. Ook Tim Krul (Newcastle United) en Luuk de Jong (FC Twente) zullen niet aanwezig zijn. Zij zijn vervangen door Leonard Nienhuis (FC Groningen) en Davy Pröpper (Vitesse). Het Nederlandse beloftenelftal wist zich vorige maand niet ten koste van Oekraïne te plaatsen voor het EK van 2011, dat wordt gehouden in Denenmarken.

ForzaNEC zal vanaf heden de internationale verrichtingen van de NEC-spelers nauwlettend in de gaten houden.