Jong Oranje heeft het duel met Jong Moldavië met 3-0 gewonnen. In het Mandemakers Stadion in Waalwijk waren het de NEC’ers die de show stalen.

Dirk Proper en Sontje Hansen begonnen in de basis van Jong Oranje. Het waren ook meteen deze twee NEC’ers die de 1-0 tot stand lieten komen. Hansen passeerde zijn directe tegenstander op rechts fraai en hij bereikte zijn ploeggenoot bij NEC, Proper. Die hoefde de bal daarna alleen nog maar in te tikken en scoorde zo voor de tweede wedstrijd op rij. In de wedstrijd van NEC tegen Sparta zorgde de middenvelder namelijk ook al voor de 1-0.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Jong Oranje. Hansen bleef achter in de kleedkamer en Million Manhoef verving hem. Even later was de buitenspeler van NEC ook te zien met een zak ijs op zijn knie en dus leek dit een noodgedwongen wissel. Niet veel later kwam ook de derde NEC’er, Youri Baas, binnen de lijnen. De linksback liet zich meteen gelden met een assist op PSV’er Isaac Babadi. De Nijmegenaar tekende voor de 2-0. Ook Manhoef mocht zijn naam nog op het scorebord noteren en dus won Jong Oranje met 3-0.

Foto: Orange Pictures