Dinsdag 26 maart staat de jaarlijkse voorleesmiddag voor de NEC-selectie op het programma. Onder het mom ‘Scoor een Boek!’ lezen spelers dan voor op basisscholen in de regio Nijmegen. Hiermee willen de bibliotheek Gelderland Zuid en ROC Nijmegen aan kinderen laten zien hoe leuk lezen is.

De actie startte al op 20 februari, maar op dinsdag 26 maart komen spelers van de selectie van NEC voorlezen op de basisscholen in de regio. Vorig jaar was dit een groot succes met de toen razend populaire Ibrahim Cissoko. Wie er dit jaar de favoriet gaat zijn, zal de 26e duidelijk worden. Door een voetballer als voorbeeld in te zetten en een spelelement toe te voegen, hopen N.E.C. en de bibliotheek het leesplezier onder basisschoolleerlingen te verhogen. Na de voorleessessie is het tijd voor een mini-persconferentie.

Ook ex-NEC’er Bas Kuipers erkent het belang van lezen bij kinderen. Samen met zijn moeder schreef hij het kinderboek ‘Het Magische Stadion’. Kuipers vertelde daar tegenover de website van de Eredivisie dit over. “Toen dit idee ontstond, waren mijn moeder en ik direct super enthousiast. Het is een win-winsituatie voor iedereen. We hopen kinderen met dit boek te stimuleren om te gaan lezen. Het is bovendien uniek om samen met de club een boek uit te brengen. Ik heb vooral meegeholpen met het brainstormen en creatief meedenken. Uiteindelijk heeft mijn moeder het allemaal mooi opgeschreven. Hopelijk gaan veel kinderen dit boek lezen en houden ze vervolgens plezier in het lezen, want lezen is leuk!”

Foto: NEC Nijmegen