In de winterstop leek er voor NEC nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg was op weg naar een play-offs plaats, maar uit de afgelopen negen wedstrijden werd slechts één punt gehaald. Als gevolg daarvan is de ploeg inmiddels afgezakt naar de dertiende plaats in de Eredivisie en werden 1500 seizoenkaarten opgezegd. 
"Natuurlijk heb ik een hele bittere smaak in mijn mond", aldus Gabor Babos tegenover Omroep Gelderland. "Voor de winterstop was het nog fantastisch. We stonden zevende, maar op een of andere manier zat alles echt tegen. Dat is heel jammer."
Verdediger Rens van Eijden vindt het jammer dat zo veel supporters hun seizoenkaart hebben opgezegd. "De reden daarvoor is lastig te achterhalen, maar wij hebben steun nodig van de supporters. Maar je kunt wel concluderen dat het zo een klote-seizoenseinde is. Die slechte reeks is dodelijk geweest. Vorig seizoen hadden we het eigenlijk net andersom. Toen sloten we het goed af en dan lijkt het allemaal hosanna, terwijl het toen in het begin van het seizoen heel moeizaam was."
"Nu is het omgedraaid en sluit je met een min of meer rotgevoel het seizoen af. De omslag kwam thuis tegen VVV. Daarna hebben we nog wel bij fasen laten zien dat we meer verdienden, maar alleen het resultaat telt. En daar word je op afgerekend, terecht ook."