De afgelopen twee weken is massaal genomineerd voor de verkiezing van NEC’er van het Decennium. In totaal zijn er 672 stemmen uitgebracht en kregen 33 spelers een stem. Uit de tien spelers met de meeste stemmen wordt nu de beste NEC-speler van de afgelopen tien jaar gekozen. ForzaNEC zal proberen de winnaar persoonlijk een prachtig aandenken te schenken. Stemmen kan een week via een speciale poll. De winnaar wordt op 18 januari bekendgemaakt. Klik hier om te stemmen.

Genomineerd zijn:
Gábor Babos
De 35-jarige Hongaarse doelman is sinds 2005 de betrouwbare sluitpost van NEC. Sinds zijn komst heeft de huidige aanvoerder 148 competitiewedstrijden het Nijmeegse doel verdedigt.
Edgar Barreto
In januari 2004 kreeg de inmiddels 25-jarige Paraguayaan een heldenontvangst na zijn spelerspresentatie. Tot zijn vertrek in de zomer van 2007 bleef de middenvelder een ware publiekslieveling. "Viva Barreto" speelde drie seizoenen voor NEC. Daarin kwam hij tot 86 wedstrijden en tien doelpunten. Barreto verruilde NEC voor het Italiaanse Reggina en speelt inmiddels voor Atalanta Bergamo.
Dennis Gentenaar
"Oeh ah Gentenaar" klinkt nog steeds voor Dennis Gentenaar. Deze Nijmeegse jongen doorliep de jeugdopleiding bij NEC en verdedigde in 1995 voor het eerst het doel van NEC. Van 2000 tot 2005 was hij eerste keus en stond hij aan de basis van het Europese succes in 2003. Na Borussia Dortmund en Ajax is de sluitpost inmiddels doelman bij VVV-Venlo, waar hij nu revalideert van een zware knieblessure.
Jack de Gier
Een ware publiekslieveling was "Jackygoal". Van 1998 tot 2001 maakte hij het menig tegenstander lastig, helemaal in een geel-zwart shirt. Tijdens deze beladen derby’s laadde hij zichzelf en het publiek helemaal op. De Gier, El Butre, verruilde NEC voor Dunfermline en vervolgens FC Twente. Inmiddels is hij al enkele jaren als trainer/hoofdscout verbonden aan onze club.
David Jones
De Engelsman speelde slechts een half seizoen bij NEC en maakte een onuitwisbare indruk. In de winter van 2006 werd hij geleend van Manchester United en scoorde zes maal voor onze club. Bij de Mancunians kreeg hij vervolgens geen kans meer. Was eerst Derby County zijn werkgever, nu komt hij uit voor Wolverhampton Wanderers.
Jermain Lens
In 2007 geleend van AZ. Na een moeizaam eerste halfjaar volgde een subliem tweede halfjaar in 2008. Bracht NEC bijna persoonlijk naar Europees voetbal. Is na een matig jaar onder Van Gaal nu eerste keus bij AZ.
Jonas Olsson
De Zweed kwam in 2005 over van Landskrona Bois. Hij speelde drie seizoenen in Nijmegen en was met Peter Wisgerhof een ijzersterk verdedigingscentrum. Inmiddels komt Olsson al twee seizoenen uit voor West Bromwich Albion.
Patrick Pothuizen
Bejubeld en verguisd, maar inmiddels één van de populairste spelers van NEC. Is met zijn 37 jaren nog steeds van veel waarde voor onze club. Kwam in 1994 bij NEC en keer via omzwervingen bij Vitesse en FC Twente in 2004 terug bij de club. ‘Potje’ is inmiddels aan zijn twaalfde seizoen bezig.
Krisztián Vadócz
Kwam in 2007 over van AJ Auxerre waar hij op een zijspoor geraakt. De Hongaar wilde een jaar aan spelen toekomen en vervolgens de overstap maken naar een Spaanse Primera Division club. En dat is gelukt. Gedurende het succesjaar was hij een belangrijke kracht op het Nijmeegse middenveld. In 26 wedstrijden kwam hij tot drie doelpunten. Speelt inmiddels bij Osasuna, waar hij niet vaak aan spelen toekomt.
Peter Wisgerhof
De geboren Wageninger kwam in 2000 over van Vitesse. Was vervolgens 8,5 jaar een belangrijke basisspeler van NEC. Wisgerhof maakte de Europese successen mee in 2003 en 2008. De verdediger is nu een jaar weg bij NEC en is inmiddels onmisbaar bij FC Twente.
Klik hier om te stemmen