Elke 2 jaar dient NEC een grootschalige ontruimingoefening te houden in het McDOS Goffertstadion. Ook dit jaar zal deze oefening weer in samenwerking met politie, brandweer, gemeente en het GHOR gaan plaatsvinden.

NEC is afhankelijk van vrijwilligers om de oefening optimaal en naar de realiteit te laten verlopen. Om oefendoelen te kunnen behalen is het noodzakelijk om zoveel mogelijk een ‘echte’ situatie na te bootsen. Bij elke oefening wordt een ander scenario en ander tribunedeel gebruikt. Dit keer zullen vak R en het invalidenterras onderdeel van de oefening zijn.

Om onze organisatie verder te verbeteren en voorbereid te laten zijn op mogelijke calamiteiten is het van groot belang dat wij de oefening met zoveel mogelijk figuranten kunnen laten plaatsvinden. NEC vraagt dan ook aan haar supporters of zijn hun medewerking als figurant tijdens deze oefening willen verlenen.

De oefening zal plaatsvinden op:
Datum:                         6 oktober 2009
Aanvangstijdstip:          18.30 uur

Indien u graag NEC wil ondersteunen als figurant bij de oefening dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan door een email te sturen naar veiligheidszaken@nec-nijmegen.nl. Vermeld hierin uw NAW gegevens en e-mailadres en in het onderwerp ‘calamiteitenoefening’.

Iedereen die zich aangemeld heeft, willen we vragen zich op 6 oktober te melden bij de ingang van poort 2, rechts van het hoofdgebouw. Hier zal iedere figurant zich dienen te registreren en ontvangt daar een instructiebrief en bon voor een kop koffie/thee. Om als figurant voorbereid te zijn op de oefening zal er om 18.45 uur een instructie zijn, de oefening start om 19.00 uur. Voor het oefenen is twee uur oefentijd berekend, dit zal eventueel minder tijd in beslag kunnen nemen maar nooit meer. Deelnemers krijgen een kortingscoupon van € 2,- voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior (woensdag 28 oktober).
Bron: NEC-Nijmegen.nl