NEC verliest opnieuw een wedstrijd om de bovenste zes plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer 3 Almere City was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor NEC, dat zonder sterkhouders Edgar Barreto en Rens van Eijden fantasieloos voor de dag kwam. Thomas Verheydt strafte dat namens Almere CIty genadeloos af.

Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen TOP Oss had Rogier Meijer, die deze week te horen kreeg dat zijn contract werd verlengd, één wijziging aangebracht. Terry Lartey Sanniez startte als één van de drie centrale verdedigers en stond daarmee voor het eerst sinds 13 september 2019 weer eens in de basis. Dat ging ten koste van Edgar Barreto, die op de bank startte. Tegenstander Almere had net als NEC zijn laatste wedstrijd verloren: MVV won vorige week met 2-0.

Binnen drie minuten was Souffian el Karouani dicht bij de 0-1. Zijn schot met buitenkant links werd maar ternauwernood door keeper Michael Woud gekeerd. Het was echter Almere City dat binnen twintig minuten op voorsprong kwam. Lartey Sanniez en Cas Odenthal werkte een lange bal niet adequaat en stelde spits Thomas Verheydt in staat om één op één met Mattijs Branderhorst te gaan.

Nog geen minuut na de openingstreffer hadden Javier Vet en Kevin Bukusu beide een flinke kans om de score gelijk te trekken. Toch leek er de verdedigers van NEC op hoogspanning te staan: voortdurend werkten ze zichzelf in de problemen. Via een afstandsschot van Tim Receveur kwam Almere bijna op 2-0. Aan de bal hadden de drie centrumverdedigers grote moeite het spel aan de overkant van het veld te krijgen. Na 45 minuten stond er dan ook een terechte 1-0 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Vrij snel na rust werd Almere in het zadel geholpen door scheidsrechter Joey Kooij. Mattijs Branderhorst bokste een hoge bal weg en raakte daarbij een speler van Almere. Hoewel het een zeer discutabele beslissing was, bleef Kooij resoluut en stelde hij Verheydt in staat zijn negentiende van dit seizoen te maken. In het restant van de tweede helft wist NEC weinig in te brengen tegen de defensieve muur die Almere opzette. De aanvallende wissels van NEC (Jonathan Okita en Terell Ondaan voor Bukusu en Jordy Bruijn) leverde amper kansen op voor de Nijmegenaren. Met een wedstrijd tegen Telstar op het programma voor Tweede Paasdag is het zaak voor NEC om deze wedstrijd snel te vergeten.

Scoreverloop:
19′ Thomas Verheydt (fout verdediging) 1-0
58′ Thomas Verheydt (strafschop) 2-0

Gele kaarten: Smeets (Almere City), Lartey Sanniez, Van Rooij (NEC),

Scheidsrechter: Joey Kooij

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Terry Lartey Sanniez, Cas Odenthal, Kevin Bukusu (59′ Jonathan Okita), Souffian el Karouani; Jordy Bruijn (66′ Terell Ondaan), Javier Vet, Dirk Proper; Elayis Tavsan, Rangelo Janga (76′ Thibo Baeten).

Opstelling Almere City: Michael Woud; Ruggero Mannes, Damon Mirani, Daniël Breedijk, Radinio Balker (71′ Delvechio Blackson); Jorrit Smeets (71′ Ryan Koolwijk), Faris Hammouti, Tim Receveur; Mees Kaandorp (71′ Ilias Alhaft), Thomas Verheydt (74′ Elias Sorensen), John Yeboah (87′ Oussama Bouyaghlafen).