Jong NEC stroomt komend seizoen niet in in de voetbalpiramide van de KNVB. NEC ziet af van een eventuele promotie, die een mogelijkheid was geworden door de derde plek in de kampioenspoule voor beloftenteams.

De beloften van NEC eindigden op de derde plek. Mede doordat FC Groningen zich na dit seizoen terugtrekt uit de voetbalpiramide komt er een plaats vrij in de derde divisie, maar niet veel clubs lijken interesse te hebben om in te stromen. FC Twente trok zich vorig jaar al terug en PEC Zwolle haalt net als NEC de neus op voor een promotie.

Jong FC Emmen werd kampioen. Van de Drentse club is het standpunt over promotie niet duidelijk. NEC gaf eerder tegen ForzaNEC aan zich te oriënteren op een mogelijke promotie.

Een aantal jaar geleden wilden veel clubs plots wel instromen in de voetbalpiramide toen bleek dat onder andere Ajax, PSV en AZ er succes mee hadden in de Eerste Divisie. Feyenoord zag het lang als gemiste kans. Mede door een verscherpte dispensatieregel, waardoor oudere spelers uit het eerste niet meer bij de beloften mogen meedoen, zijn clubs sceptischer geworden.

Foto: Rob Koppers