De gemeente Nijmegen heeft het plan van NEC om twee woontorens naast stadion De Goffert te plaatsen geweigerd. NEC kwam met deze toekomstplannen in aanloop naar het einde van dit jaar, waarin de club moet laten weten of het het stadion terugkoopt van de gemeente.

NEC hoopte met twee woontorens aan de kant van het uitvak voor meer (huur)inkomsten te zorgen. De burgemeester en de wethouders van de gemeente Nijmegen zagen dit plan echter niet zitten en dus is er een streep doorheen gegaan, zo meldt De Gelderlander. “De torens zouden significant hoger zijn dan de hoogste bomen in het park. Zo is sprake van een negatieve visuele impact op de omgeving. De cultuurhistorische en monumentale waarden van het Goffertpark worden onvoldoende gerespecteerd”, zo schrijven burgemeester en wethouders in hun verklaring. Echter heeft de gemeenteraad uiteindelijk het laatste woord in deze kwestie. Zij kunnen, ondanks het advies van de burgemeester en de wethouders, alsnog het plan van NEC met de woontorens goedkeuren.

Aan het einde van dit jaar moet NEC aan de gemeente laten weten of zij het stadion terug willen kopen. De club taxeert het stadion op zo’n drie miljoen euro, terwijl een taxateur van de gemeente Nijmegen inschat dat De Goffert ongeveer het dubbele daarvan waard is. Eerder zou er afgesproken zijn dat de koopoptie 7,6 miljoen zou bedragen.

Reactie van de club

In een eerste reactie van de club vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik het negatieve advies te betreuren, maar desondanks ziet hij wel aanknopingspunten voor de samenwerking tussen de gemeente en de club. “We vinden het jammer dat ons plan omtrent de woningbouw niet wordt omarmd door het college. Echter vinden we het een goed bericht dat de gemeente bereid is om naar oplossingen te zoeken om het stadion beter te kunnen exploiteren. Het geeft aan dat de gemeente de noodzaak ziet dat er naast voetbal andere exploitatiemogelijkheden moeten komen in het Goffertstadion.”

“We zijn een club die juist wil verbinden, die altijd uitgaat van samen in plaats van tegen. Vandaar dat wij kunnen leven met dit advies en hopen op steun van de gemeenteraad om de verbreding die we op deze locatie wensen. Dit in combinatie met een passende prijs voor de aankoop van het stadion. We kijken uit naar een goede samenwerking met de gemeente en rekenen op een goed resultaat, waardoor de continuïteit van N.E.C. door een bredere invulling van het stadion wordt gewaarborgd. Zo kunnen we een belangrijke pijler blijven voor veel mensen in de stad en regio.”

Foto: Rob Koppers