NEC is in de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger uitgekomen bij Lasse Nielsen van Aalborg. Dit meldt de Deense krant BT. Omdat het contract van de Deen aankomende zomer afloopt, staat zijn club niet onwelwillend tegenover een Winterse transfer. Volgens de krant heeft NEC zelfs al een bod gedaan van 2,1 miljoen Deense kronen (ongeveer 300.000 euro).
Tegenover bold.dk zei zijn zaakwaarnemer Mads Winther dat de kans dat de overgang voor vrijdag wordt afgerond groot is. Nielsen ziet een transfer naar Nederland naar verluidt wel zitten. Aalborg-directeur Allan Gaarde was niet beschikbaar voor commentaar.
De 26-jarige Nielsen speelde dit seizoen zeventien competitieduels voor Aalborg. Hij is een rechtsbenige centrale verdediger, die al sinds 2006 uitkomt voor de Aalborg. In 2012 maakte hij een eenmalig optreden voor het Deense nationale elftal, in een vriendschappelijke interland tegen Slowakije. Bij NEC zou hij naast Kevin Conboy en Sören Rieks de derde Deen in de selectie kunnen worden.