NEC heeft de belangrijke uitwedstrijd met Roda JC met 0-1 gewonnen. Het treffen tussen de twee gedegradeerde grootmachten in de Jupiler League viel tegen. Beide ploegen hebben weinig uitgespeelde kansen gecreëerd, maar de enige goede aanval werd beloond door matchwinner Anthony Limbombe. 
NEC begon weer met Alireza Jahanbakhsh, die terug was na een schorsing. Ondanks de inbreng van de Iraneees, was de eerste helft er niet eentje om over naar huis te schrijven. Beide ploegen waren bang om te voetballen. Terwijl Jahanbakhsh en Anthony Limbombe het met afstandsschoten probeerden, was Roda JC aan de andere kant dichtbij een openingsgoal, maar Joshua Smits kon een kopbal van Henk Dijkhuizen voorkomen.
Vlak voor rust was het dan toch raak voor NEC. Anthony Limbombe kreeg de bal in de zestien in de kluts en nadat zijn schot op de vuisten van doelman Bram Verbist uiteenspatte, raakte de Belg in de rebound het net met een duikende kopbal.
In de tweede helft was het ook geen stormloop aan doelpogingen. Roda JC was vrije kansloos, maar NEC vergat van de slordige opbouw van de Limburgers gebruik te maken. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd had NEC de grootste kans, maar Jahanbakhsh raakte met zijn schot de paal.
Nadat Tobias Haitz als vervanger van Tom Daemen zijn rentree maakte na zijn blessure, bleef de beslissende treffer uit. Na de vijf minuten extra tijd, die scheidsrechter Bas Nijhuis gaf, kon het uitvak feest vieren. Door deze overwinning staat de ploeg uit Kerkrade nou zes punten onder NEC. 
Scoreverloop: 
43′ Anthony Limbombe 0-1

Kaarten:
Demouge (Roda JC)

Opstelling: Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Tom Daemen (81′ Tobias Haitz), Christian Santos, Gregor Breinburg; Alireza Jahanbakhsh (85′ Navarone Foor), Sjoerd Ars, Anthony Limbombe.