NEC heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Tegen FC Volendam won de ploeg van Rogier Meijer redelijk eenvoudig met 1-4. Een vroege achterstand werd in bloedhete omstandigheden dankzij fraaie goals van vier verschillende doelpuntenmakers weggepoetst. Met name de derde treffer van Mikkel Duelund was om door een ringetje te halen.

De Nijmegenaren, die met rouwbanden speelden ter nagedachtenis aan de overleden Tini van Reeken, kenden een valse start van het duel met de Palingboeren. Al na tien minuten verscheen Daryl van Mieghem oog-in-oog met de teruggekeerde Jasper Cillessen en de buitenspeler liet die kans niet liggen. Dat deed zijn collega Pedro Marques even daarvoor wel. Op aangeven van Bart van Rooij faalde de spits hopeloos voor de ogen van doelman Stankovic. Stankovic moest niet veel later wel vissen. Eerst had de keeper geen antwoord op een droge knal van Elayis Tavsan en nog geen twee minuten later schoof Oussama Tannane de Nijmegenaren op voorsprong.

Na goed werk van Marques kon de Marokkaan alleen op het Volendamse doel af: 1-2. NEC controleerde het duel vanaf dat moment en kon via pogingen van Tannane, Tavsan en Souffian El Karouani uitlopen, maar liet dat na. El Karouani rechtte de rug na zijn matige optreden tegen FC Twente vorige week. El Karouani zal kort voor rust opgelucht adem hebben gehaald toen hij Robert Mühren van dichtbij op de lat zag koppen. Het was een van de weinige wapenfeiten van de gastheren, maar als ze zich voor het Nijmeegse doel meldden was het wel snel gevaarlijk.

Dat werd in de tweede helft niet anders, alleen ging Volendam niet goed met de kansen om. Ballen kwamen terecht in de handen van Cillessen of vlogen de ballenvanger in. NEC kwam er moeilijker onderuit dan in het eerste bedrijf, maar liet desondanks met Marques en de later ingevallen Bruijn van zich horen. Tavsan was op dreef met zijn dribbels en passeerbewegingen, maar zag zijn collega op de linkerflank uiteindelijk de zege veilig stellen. Mikkel Duelund kopte een afgemeten voorzet van zijn landgenoot Lasse Schöne op fraaie wijze tegen de touwen. In de slotfase mocht Bruijn tekenen voor het slotakkoord. Als een echte spits verschalkte hij Stankovic met een stiftje: 1-4!

Net als vorig seizoen revancheert de ploeg van Rogier Meijer zich zo na een nederlaag bij de seizoensopening. Door de zege nestelt NEC zich in de middenmoot, volgende week wacht een krachtmeting met AZ in Alkmaar (zondag 14:30).

Wedstrijdverloop:
11. Van Mieghem 1-0
17. Tavsan 1-1
19. Tannane 1-2
76. Duelund 1-3
90. Bruijn 1-4

Geel:
Van Mieghem, Eiting

Opstelling NEC Nijmegen:
Cillessen; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan (87. Cissoko), Marques (66. Bruijn), Duelund

Opstelling FC Volendam:
Stankovic; Plat, Mirane, Van Duijl (59. Ould-Chikh), Murkin; Benamar, Mühren, Eiting; Van Mieghem, Veerman (59. Oristiano), Antonucci (36. El Kadiri)

Scheidsrechter:
Ingmar Oostrom

Foto: Orange Pictures