Na een duidelijke overwinning in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven heeft NEC ook gewonnen van Jong-Utrecht. De beloften stonden voor het treffen een stuk lager op de ranglijst maar in punten scheelde het er maar drie. Na een gelijkopgaande eerste helft was het NEC, dat in de meerderheid was na een vroege rode kaart, dat de wedstrijd duidelijk naar zich toe trok. Ook debutant in het rood-groen-zwart Terell Ondaan pikte zijn doelpuntje mee in een 1-4 zege. 

Zonder wijzingen ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven trad NEC aan tegen Jong FC Utrecht. Na zes minuten lag de bal al in het Utrechtse doel. Helaas was het buitenspel en ging het doelpunt van Okita niet door. Vijf minuten later telde de goal aan de andere kant wel. Na een goede actie van rechtsback Mokono kwam de bal bij Hilterman. Zijn shot werd gestopt door Alblas maar de bal viel voor de voeten van Acheffay die op een leeg doel kon binnenschieten. Snel daarna was het dan ook NEC wat een doelpunt mocht bijschrijven. Van Rooij gaf de bal op rechts aan Vet die met een goede voorzet de vrijstaande Okita vond. De spits kopte de bal knap via de paal binnen. 

Na een leuk begin van de wedstrijd werd het halverwege de eerste helft aan beide kanten een stuk slordiger. Dit was ook de fase waarin Jong-Utrecht wat kansen kreeg. Hilterman kwam net te laat om een voorzet binnen te werken, de bal kwam nog wel uit bij linksback van der Kust maar het lukte hem niet het doel te vinden. Niet veel later werd Mallahi gevonden na een goede opening, maar het schot van de aanvaller werd in de korte hoek gekeerd. 

Dan het moment van de eerste helft. Na eerder al een gele kaart gepakt te hebben met een lichte overtreding op Bruijn moest Mokono het veld verlaten na een tweede gele kaart. Hij haalde Janga neer, die in zijn eentje op weg was richting de keeper. De vrije trap die volgde werd genomen door Bruijn maar werd stijlvol gepakt door Houweling. Aan het einde van de eerste helft vond een voorzet van El Karouani nog bijna het net, maar Houweling zag dit maar net goed gaan.

In het begin van de tweede helft drukt NEC door. Het overwicht in manschappen wordt duidelijk in het aantal kansen. Eerst moet de keeper van de Utrechtse beloften optreden in de korte hoek na een goed schot van rechtsback van Rooij. Diezelfde Van Rooij kreeg niet veel later de bal aan de rechterkant van Tavsan en bediende Janga, die net langs het doel schoot. Ook kans nummer drie van de tweede helft wilde er niet in. Een geweldige voorzet van, wie anders dan, Bart van Rooij, schoot Okita over het doel.

NEC drong aan en had Jong-Utrecht in de tang. Na de eerder genoemde kansen was het na ruim een uur toch raak. Een voorzet van El Karouani kwam uit bij, u raadt het al, Bart van Rooij en hij beloonde zijn sterke optreden met een doelpunt. De 19-jarige back uit de Nijmeegse opleiding kopte de bal in de verre hoek waardoor de formatie van Rogier Meijer op voorsprong kwam. Net voor het doelpunt betrad nieuwkomer Terrel Ondaan het veld. Hij zorgde meteen voor gevaar en ook Tavsan kon het net niet vinden na een volley op het Utrechtse doel.

Ondanks het overwicht van de Nijmegenaren kwam spits Hilterman nog bijna tot een doelpunt. Hij schoot hard voorlangs. Ook een vrije trap van doelpuntenmaker Acheffay zorgt voor gevaar maar Alblas ziet al duikend de bal over zijn doel gaan. Na deze wapenfeiten van de thuisploeg is het toch NEC dat scoort. Een voorzet van Okita kwam bij Ondaan die zijn kopbal geblokt zag worden. De bal viel echter voor El Karouani die, net als tegen FC Eindhoven, scoorde. Uiteindelijk pikte ook Ondaan zijn doelpuntje mee. Letterlijk een minuut na de 1-3 maakte de huurling van Grenoble er 1-4 door de bal vanaf pak en beet elf meter in de kruising te jagen.

NEC stijgt door de zege op de Domstedelingen naar plek 5. Dinsdag wacht de ploeg van Rogier Meijer alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat NEC op bezoek bij Jong PSV. 

Wedstrijdverloop:
11′ 1-0: Acheffay
15′ 1-1: Okita
32′ Rood: Mokono
66′ 1-2: van Rooij
81′ 1-3: El Karouani
82′: 1-4: Ondaan

Opstelling Jong FC Utrecht: Houweling, Mokono, Pabai, Akmum, van der Kust El Barjiji, Acheffay (88′ Nasser), Huizing, Pieters, Hilterman (88′ Sanches Fernandes), Mallahi (49′ Alou).

Opstelling NEC: Alblas, van Rooij, van Eijden, Bukusu, El Karouani (85′ Çulhaci), Tavsan, Vet (85′ Proper), Bruijn (77′ Barreto), van der Sluijs (57′ Ondaan), Okita, Janga (85′ Beekman).

Foto: Orange Pictures.