NEC heeft teammanager Ton Spaan weggestuurd. Spaan was 20 jaar in functie bij de Nijmeegse club. Ook materiaalman Herman Janssen moet stoppen met zijn werkzaamheden bij de club. Ook hij was exact 20 jaar actief bij NEC.
Algemeen directeur Bart van Ingen deelde Spaan het slechte nieuws mee. "Ze willen een frisse wind door de organisatie laten waaien. De manier waarop het mij werd verteld, verdient niet de schoonheidsprijs. Al die jaren heb ik me met hart en ziel ingezet voor de club en dan krijg je in één zin te horen ‘we willen niet met je verder.’ De communicatie is erg slecht op dit moment. Een schande", aldus Spaan die zich grote zorgen maakt over de toekomst van de club. ‘Ik heb 19 prachtige jaren gehad en één ‘klotejaar.’ Hoe de club nu geleid wordt, daar heb ik mijn bedenkingen bij.’
Bart van Ingen reageerde open en duidelijk via Twitter over het onbegrip bij de supporters over het congé van de clubmensen. "Bij een evaluatie horen alle geledingen van de club. We moeten op alle vlakken terug in de bezetting en daar horen ook helaas vervelende besluiten bij. We zullen de aankomende weken nog meer vervelende maar noodzakelijke besluiten moeten nemen, willen we een beter resultaat boeken met NEC. Deze week volgt meer informatie ten aanzien van de evaluatie."