NEC heeft alle spelers met een aflopend contract een ontslagbrief gestuurd. De verbintenissen van Guus Joppen, Marco van Duin, Oliver Zelenika en Michael den Heijer zijn daardoor formeel opgezegd, net als die van assistent-trainer Patrick Pothuizen en teammanager Muslu Nalbantoglu.

Voetbalclubs moeten conform de CAO vóór 1 april aflopende contracten verlengen of formeel opzeggen, anders volgt er een automatische verlenging met een jaar. In een later stadium kan altijd nog worden besloten om een nieuw contract te tekenen.

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen heeft NEC nu maar weinig spelers met een aflopend contract. Van Zelenika en Den Heijer is de verwachting dat zij na de zomer niet meer zullen terugkeren in Nijmegen. Van Duin en Joppen mogen nog hopen op een nieuwe verbintenis.

Pothuizen
De opzeggingen van stafleden Pothuizen en Nalbantoglu zijn opvallender te noemen. Aangezien NEC nog niet weet op welk niveau het volgend seizoen acteert, is het logischer dat contracten van spelers nog niet meteen verlengd worden. Stafleden lijken zekerder van hun zaak. Pothuizen is nu twee seizoenen assistent-trainer van NEC. Nalbantoglu werd vorig seizoen aangetrokken door Remco Oversier als fulltime teammanager.

NEC meldt op de clubsite dat dit nieuws niet betekent dat bovengenoemde mensen na de zomer geen toekomst meer hebben bij de club.

Foto: Rob Koppers