NEC heeft laten weten alle aflopende contracten formeel op te zeggen. De club meldt dat dit ‘de club policy’ is en dat het de aankomende tijd een nieuwe onderhandelingsfase ingaat. Onder spelers met een aflopend contract vallen onder andere Jonathan Okita, Cas Odenthal en Wilfried Bony. In de staf lopen er ook veel contracten af. Alleen voor Rogier Meijer (nieuw contract) en Ron de Groot (contract voor onbepaalde tijd) geldt dit niet.

Binnen de selectie van de Nijmegenaren zijn er meerdere spelers die een aflopend contract hebben. Het gaat hier om Cas Odenthal, Rens van Eijden, Javier Vet en Edgar Barreto. Voor Jonathan Okita en Wilfried Bony is het hun eerste contract bij de club, waardoor hun contract niet formeel is opgezegd. Alleen contracten die minimaal één keer opgewaardeerd zijn, worden automatisch verlengd na 1 april indien de speler geen ontslagbrief ontvangt.

Daarnaast hebben Rodrigo Guth, Calvin Verdonk, Mikkel Duelund en Ali Akman ook een aflopende verbintenis bij NEC, maar dat komt doordat zij gehuurd zijn. In de huurovereenkomst met Duelund stond overigens een optie tot koop. Voor wanneer deze gelicht moet worden is niet bekend, maar door de situatie in Oekraïne is hij waarschijnlijk komende zomer transfervrij.

Stafleden

Ook binnen de staf worden een hoop contracten formeel opgezegd. Daar waar hoofdtrainer Rogier Meijer gisteren nog een nieuw contract tekende, geldt dit niet voor zijn mede stafleden. De verbintenissen van Stefan Maletic, keeperstrainer Marco van Duin en teammanager Muslu Nalbantoglu lopen namelijk af. Maletic gaf eerder dit seizoen nog aan bijzonder prettig samen te werken in de bestaande samenstelling en hoopte nog jaren door te mogen in Nijmegen. Meijer liet onlangs weten dat er komende zomer mogelijk veranderingen zullen plaatsvinden in de staf.

Voor 1 april moeten volgens de FIFA regels alle clubs aangeven welke aflopende contracten zij willen opzeggen. Dit betekent niet gelijk dat alle spelers met een aflopend contract nu ook weggaan. In de aankomende periode tot het nieuwe seizoen kan er gewoon onderhandeld worden voor een nieuw contract.

Foto: Rob Koppers